Kizárhatták volna őket, de bevonszolták a félájult futónőt

2014.11.26. 12:29

Az amerikai egyetemi mezeifutó-bajnokság célegyenesében az egyik női induló szinte magán kívül volt, annyira elfáradt, két önzetlen társa segítette be a célba.

A Terre Hautéban rendezett 6 kilométeres futáson Annie Dunlap érthetetlen módon kimerült, mozgása teljesen koordinálatlanná vált  – ilyet általában csak az órákig tartó versenyek végén látni, vagy akkor, ha beszednek valami szert a sportolók – , és összeesett a célegyenesben. Még feltápászkodott, de nem volt ura továbbra sem testének, ijesztően dülöngélt.

Watch more videos on Flotrack

Esélytelennek tűnt, hogy saját erőből végigmenjen, de ekkor a mögüle érkező csapattársa, Madie Zimmerman belekarolt, és a cél felé kezdte támogatni, nem érdekelte, hogy tucatnyi ellenfele lehagyja közben. Nem sokkal később Kate Bucknam is támogatni kezdte Dunlapot, így hárman értek egyszerre célba.

Dunlapnek nem lett komolyabb baja, hamar rendbe jött. Edzője azt mondta, ha látta volna, hogy milyen állapotban van, akkor átugrik a pályát szegélyező korláton, és leállítja.

A három futó még a kizárást is megúszta, pedig az NCAA-futóversenyek egyik szabálya, hogy a távot saját erőből kell teljesíteni, nem szabad idegen segítséget elfogadni. A kizárás azonban most senki fejében nem fordult meg.

Október végén egy középiskolás versenyen pont azért diszkvalifikáltak egy futónőt, mert kikészült ellenfelének segített célba érni.