Magabiztosan nyerték az oroszok a Szuperligát

2015.06.21. 18:48

Az első nap után vezető házigazda orosz válogatott nyerte az atlétikai csapat Európa-bajnokság legfelső osztályának, a Szuperligának a küzdelmeit Csebokszáriban, írja az MTI. 

Az orosz csapat ötpontos előnnyel kezdte a második napot, és ugyan az első számok után a címvédő németek vissza tudták venni tőlük a vezetést, később a hazaiak újra élre álltak, végül nagyon simán, 22 ponttal győztek. A bronzérmet a francia csapat szerezte meg.

A nagy melegben és többnyire erős szélben rendezett viadal zárónapján több kiemelkedő eredmény is született. Női kalapácsvetésben a lengyel Anita Wlodarczyk 78,28 méterrel, a világ idei legjobb eredményével győzött, míg női távolugrásban az orosz Darja Klisina 6,95 méterrel lett első, amivel az idei ranglista negyedik helyére lépett fel.

Szintén figyelemreméltó produkciót nyújtott az ugyancsak orosz Szergej Subenkov, a 110 méter gát Európa-bajnoka, aki nagyon erős, 2,6 méter/másodperces ellenszélben ért el 13.22 másodperces eredményt, és nagy fölénnyel győzte le a fedettpályás Eb-győztes Pascal Martinot-Lagarde-ot (13.42 mp).

A Szuperligából, melyben 12 válogatott szerepel, Svédország, Finnország és Norvégia esett ki.