Megbüntethetik a Margitsziget betonútján futókat?

2016.03.10. 19:47

Megbírságolhatják azokat, akik a Margitszigeten nem a futópályán, hanem a belső betonúton futnak, szúrta ki a 444.hu a riói olimpiára készülő maratonista, Papp Krisztina Facebook-posztját.

Papp arról ír, hogy több futótársát állították már meg rendőrök, és figyelmeztették őket, hamarosan meg fogják bírságolni őket, ha továbbra is a betonúton edzenek.

A Margitszigetet körülöleli egy rekortánpálya, de a profi futók ott a gyorsasági edzést nem tudják elvégezni a sok kocogó miatt, ezért régóta a belső úton végzik a tempófutásokat.

A KRESZ szerint valóban szabálytalan ott futni, az utat csak gyalogosok zárt csoportja használhatná, de az ott végzett edzésekből eddig nem volt gond. Az úton nincs túl nagy forgalom. Ez azonban most megváltozhat, a úszó-világbajnoksághoz kapcsolódó építkezések miatt megnőhet a teherautó-forgalom.

A Margitszigeten március 21-én egyébként demonstrálni fognak a futók, többek között azt szeretnék elérni, hogy nyilvánítsák lakó-pihenő övezetté a szigetet, így gyalogosok és kerékpárosok is használhatnánk majd a belső utat.

Hogy valóban büntethetik-e a futókat, arról megkérdeztük a Budapesti Rendőr-főkapitányságot is. Frissítjük cikkünket, amint válaszolnak.