Meghosszabbították az IAAF-tisztségviselők felfüggesztését

2016.12.07. 14:34

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) január végéig meghosszabbította három korábbi tisztségviselőjének felfüggesztését. Nick Daviest, feleségét, Jane Boulter-Daviest, illetve Pierre-Yves Garnier-t azért függesztették fel júniusban, mert a gyanú szerint szerepet játszottak orosz doppingesetek eltussolásában.

Az IAAF etikai bizottsága szerdán azzal indokolta mostani határozatát, hogy a három személy ügyében folyó eljárást még nem zárták le. Ugyanakkor hangsúlyozták, hogy Davieséket egyelőre megilleti az ártatlanság vélelme.

A tisztviselők ellen egy 2013-as e-mail miatt indítottak eljárást, amelyet Papa Massata Diack küldött apjának, az akkori elnök Lamine Diacknak. Ebben értesítette őt arról, hogy három funkcionárius kapott számlát, vagy volt tudomása egy készpénzfizetésről, mely az orosz doppingesetek elkendőzése érdekében történt.

Nick Davies Diack alatt főtitkár, majd Sebastian Coe jelenlegi IAAF-elnök stábjának a vezetője volt, Jane Boulter-Davies az oktatási programért volt felelős, míg Pierre-Yves Garnier az orvosi részleg menedzsereként dolgozott.