Vállán vitte célba félájult versenytársát a London Marathon hőse

2017.04.23. 18:03 Módosítva: 2017.04.23. 18:03

A vasárnap megrendezett London Marathonon a férfi mezőny egy része éppen azon volt, hogy három óra alatt fejezze be a versenyt, amikor a céltól néhány száz méterre az egyik versenyző, David Wyeth lábai megadták magukat.

Sokan elrohantak mellette, de az egyik futó, Matthew Rees rögtön megállt, hogy segítsen az elég ramaty állapotban lévő Wyethnek. Először csak győzködni próbálta, és mutatni neki, hogy merre van a cél, aztán egy segítővel együtt a vállukra vették, és együtt támogatták a hátralévő 150-200 méteren. 

Természetesen óriási ovációt kapott az önzetlen versenyző és Wyeth is, ott volt a helyszínen a királyi család, ők is tapsolták a sportszerű jelenetet. 

"Befordultam a célegyenesbe, és épp arra gondoltam, hogy megnyomom a végét, amikor megláttam a srácot és azt, hogy a lábai majdnem kimentek alóla. Próbált felállni, de sehogy sem sikerült, és arra gondoltam, fontosabb segíteni neki, minthogy néhány másodpercet lefaragjak az időmből. Odamentem, próbáltam felvidítani, és mondtam neki, hogy együtt meg tudjuk csinálni. Nagyon hálás volt, bár nem tudott már annyira egybefüggően beszélni, csak azt ismételgette, be kell fejeznie a versenyt, szóval mondtam neki, hogy be fogod fejezni, gyerünk, csináljuk meg" - elevenítette fel a történteket Rees, akinek a maraton elején megvoltak a maga bajai, mert a lába hamar begörcsölt, és utána már arra ment, hogy biztosan befejezze a távot. 

"Épp ezért mentem oda, amikor megláttam őt, eszembe jutott, hogy mit is jelent a maraton számomra" - idézi az Itv.