Usain Bolt a Dortmundhoz megy próbajátékra, BL-t nyerne

2018.01.08. 09:20

Usain Bolt már elég sokszor elmondta, hogy el tudná képzelni magát még a Manchester Unitedben is futballistaként, de ezt legtöbben viccnek fogták fel. Bolt azonban komolyan gondolja, 31 évesen profi játékos akar lenni.

Bolt az augusztusi világbajnokság után vonult vissza, és azóta elég sok csapat megkereste a menedzsmentjét, menjen hozzájuk. Az biztos, ha kettőt sem tud a labdába rúgni, a marketingértéke miatt akkor is bármelyik klub jól járna vele. Úgy néz ki, a Borussia Dortmund ad is neki egy esélyt.

000 Mvd6510973

„Mindig is az volt az álmom, hogy megpróbáljak futballozni, és most jön is egy próbajáték a Dortmundnál márciusban, ami eldönti, hogy ez lehetséges vagy sem. Meglátom, hogy milyenek a képességeim, hogy az álmomnak van-e egyáltalán valami értelme" – nyilatkozta a Yahoo-nak.

A nyolcszoros olimpiai bajnok futó elmondta, hogy elég ideges már most a teszt miatt, de hisz abban, hogy belerázódhat. Még Paul Pogba tanácsát is kikérte. Alex Fergusonnal is beszélt, aki azt ígérte, megnézi, mit tehet. Bolt jó formában van.„Szerintem van esélyem, sokat nézem a futballt és értem is. Játszom, és ha edzek, elég jó lehetek." 

„Hiszem, hogy tudnék futballozni négy vagy öt évet egy elég jó szinten, de nézzük meg, milyenek a képességeim, olyan szinten vannak-e, amelyek jók a csúcsfutballhoz."

Bolt álma az, hogy a Manchester Unitedben játsszon, persze nem akar egyből a Premier League-ben játszani, alacsonyabb osztályból is felverekedné magát. „Ha azt mondja a Dortmund, hogy elég jó vagyok, gyorsan kemény munkába fogok."

„Játszani akarok, de topbajnokságban, az átlagossal nem lennék elégedett. Nehéz lesz, mert a karrierem olyan nagyszerű, de ha nyernék egy Bajnokok Ligáját vagy ilyesmit, akkor az közel lenne ahhoz, amit az atlétikában elértem" – idézte Boltot a Goal.com.