Túl gyors volt a kanyar, fejre állt a német váltó

000 18B95B
2018.08.12. 20:18

A németek arra készültek, hogy egy szép eredménnyel zárják a berlini atlétikai Európa-bajnokságot, de a zárószám, a 4x100 méteres váltó döntőjébe egy baleset miatt be sem jutottak.

Az éremesélyes Németország a második elődöntőben futott, az egyes pályát kapta a hazai csapat, jól is álltak a németek, az utolsó váltásnál vezettek a lengyelek és a franciák előtt. Lucas Jakubczyk jól is indult, de talán túl nagy sebességgel indult meg az ívben, kicsúszott a lába, jó nagyot esett, aztán a mögötte érkező, már lassító fázisban lévő társa, Julian Reus is átbukott rajta.

A két futó percekig feküdt a földön, ápolás után azonban mindketten talpra álltak. A vérző fejű Jakubczyk turbánnal és felkötött vállal hagyta el a stadiont. 

A női 4x100-as váltók között Magyarország is indult, a papírforma alapján nem volt esélye a továbbjutásra, de a 44,02 másodperces országos csúcs megdöntése reális cél lehetett. A Nguyen Anasztázia, Kaptur Éva, Kerekes Gréta, Kozák Luca összeállítású csapat jól is futott az elődöntőben, a csúcsdöntés azonban elmaradt, a 44,15-ös idő a tizenharmadik helyet jelentette. 

„Egy kicsit csalódottak vagyunk, másrészről nem lehetünk elégedetlenek, mert ebben a felállásban még sosem futottunk és gyakorultunk. Amikor engem váltottak nem mertem megindulni maxra, ott sok maradt benne." – nyilatkozta Kerekes Gréta. 

Amennyira féltünk az utolsó váltástól, annyira tökéletes lett. Hajlamos vagyok hamarabb indulni, szűkre vettük, hogy bármi is történik, átmenjen az a bot" – mondta Kozák Luca. 

A váltótagok azt mondták, több közös edzéssel és versenyeztetéssel eredményesebb lehet a váltó és akkor összejöhetne a 2016 óta ostromolt 44 másodpercen belüli idő.