Erdei első hazai profi győzelme

2001.06.16. 22:30
Erdei Zsolt ötödik profi mérkőzését játszotta, és nyerte meg. Ezúttal az ukrán Gerasenkó próbálta útját állni, sikertelenül. A találkozó elején meglepte Erdeit, de ez volt a négy menet alatt az egyetlen sikerélménye. Madár higgadt öklözéssel adta a tudtára, hogy ki a jobb.
Már Madár találkozója előtt fantasztikus hangulat uralkodott, és ezt még a hangosbemondó sem tudta elrontani, aki bejelentette, hogy a magyar vízilabda-válogatott 7-5-re kikapott a spanyoloktól. Aztán egy perc múlva helyesbített. A hangulatot pedig csak fokozta, amikor Erdei Zsolt a kötelek közé érkezett, a Republic együttes Szállj el kismadár című slágerétől kísérve.

Erdei Zsolt
Ez volt Madár első magyarországi fellépése, amióta a profik táborát erősíti. Ellenfele az ukrán Gerasenkó volt. Nem úgy indult a találkozó, ahogy azt a többezernyi magyar eltervezte. Alig egy perc telt el, amikor az ukrán egy jól eltalált ütéssel padlóra küldte a szellősen védekező amatőr világbajnokunkat. Ám Erdei gyorsan talpra állt, és többször is megsorozta Gerasenkót.

A második menetben nagyon nagy verést kapott Gerasenkó, már az meglepő volt, hogy végig bírta a menetet. A harmadik, három perc - igaz kissé lassúbb iramban - de ugyancsak a magyar öklöző sikerét hozta. A negyedik - záró - negyed ugyanúgy zajlott, mint az előzőek, csak az volt kérdés, hogy végig bírja- e az ukrán fiú. Nos, ez sikerült neki, de a mérkőzést Erdei Zsolt 3-0-ás pontozással nyerte.

Erdei: Én tettem nehézzé a találkozót

Erdei Zsolt a találkozó után az RTL Klub riporterének kérdésére válaszolva elmondta, hogy saját magának tette nehézzé a találkozót azzal, hogy nyíltan kezdett. Aztán az is sok erőt kivett belőle, amíg összeszedte magát. Szokatlan volt számára a kesztyű is, mert edzésen ennél jóval nehezebb kesztyűt használnak. Mint elmondta, nem volt a legfrissebb, tudása 60-70 százalékát adta ki magából. De a lényeg a győzelem. Majd nemes gesztusról téve tanúbizonyságot felajánlotta kesztyűjét, a hátrányos helyzetű gyerekek javára.

A boksz és a szőke nők
Már lezajlott a negyedik menet, a közönség ünnepelt, amikor a menetek számát jelző táblát tartó hölgy tovább erősítette a szőke nős viccek kedvelőinek táborát. Az egyébként roppant csinos szőkeség elindult a ringbe vezető lépcsőn az ötös táblával. Rajta kívül a helyszínen csak 12000-en tudták, hogy a találkozó négy menetből áll.

Grigorjan és Rios meccse nem hozott olyan egysíkú küzdelmet, mint Erdei találkozója. Ám mégis az est egyik legnagyobb ovációja az ő meccsük alatt volt hallható. Ugyanis az első menet alatt érkezett a Kisstadionba a férfi vízilabda-válogatott. Grigorjan végig irányítva, egyszerűen, de okosan bokszolva verte ellenfelét. Végig látszott a nagyobb rutin, és a nagyobb technikai felkészültség. Így Artur "König" Grigorjan 15. alkalommal is megvédte világbajnoki címét.