Erdei Zsolt Las Vegasban bokszol

2001.08.03. 11:40
Hétvégén Las Vegasban nagyszabású profi bokszgálát rendeznek, melyen Erdei Zsolt és Vlagyimir Klicsko is ringbe lép. A magyar ökölvívó ellenfele az amerikai Dennis Matthews lesz. Az est fő mérkőzésén Vladimir Klicsko védheti meg a WBO -világbajnoki címét a szintén amerikai Charles Shufford ellenében.
Erdei Zsolt az amerikai Dennis Matthews ellen lép a kötelek közé Las Vegasban félnehézsúlyú ranglista mérkőzésen. Az amatőrként világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes magyar öklöző hatodik hivatásos csatája lesz a szombati.

Erdei Zsolt
Erdei Zsolt június 16-án lépett utoljára ringbe tétmérkőzésen, amikor is a Kisstadionban pontozásos győzelmet aratott az ukrán Gerasenkó ellenében. Ám számára a nyár nem a pihenésből és a nyaralásból állt, hanem a felkészülésből, az augusztus 4-i mérkőzésre. A hamburgi Universum Box Promotion magyar öklözője ugyanis hatodik profi mérkőzésén ezúttal a tengerentúlon lép a kötelek közé.

Olimpiai bronzérmesünk eddigi hat mérkőzéséből hatszor győzött, míg szombati ellenfele 29 profi mérkőzéséből hatot fejezett be győzelemmel, (ebből 5 KO), a többi (23) összecsapáson vesztesként hagyta el a ringet.

Klicsko másodszor védheti meg világbajnoki címét

A kijevi születésű két méteres óriás eddig 37 profi összecsapása közül 33-at kiütéssel nyert, és mindössze egyszer hagyta el vesztesen a ringet. Ez az egy vereség azonban számára ugyanolyan fájó, mint Kovács István júniusi veresége Chacontól, hiszen Klicsko is "hazai pályán", Kijevben szenvedett vereséget az amerikai Purittytől.

Klicsko ellenfele, aki egykor amerikaifutball-játékosként kereste a mindennapi betevőre valót, a WBO világranglistáján a 9., az összetett rangsorban a 47. helyet foglalja el. Eddigi 17 meccséből csak egyszer kapott ki, és kilenc alkalommal ütötte ki ellenfelét.