Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Erdei Zsolt Las Vegasban bokszol

2001.08.03. 11:40
Kapcsolódó cikkek (1)
Hétvégén Las Vegasban nagyszabású profi bokszgálát rendeznek, melyen Erdei Zsolt és Vlagyimir Klicsko is ringbe lép. A magyar ökölvívó ellenfele az amerikai Dennis Matthews lesz. Az est fő mérkőzésén Vladimir Klicsko védheti meg a WBO -világbajnoki címét a szintén amerikai Charles Shufford ellenében.
Erdei Zsolt az amerikai Dennis Matthews ellen lép a kötelek közé Las Vegasban félnehézsúlyú ranglista mérkőzésen. Az amatőrként világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes magyar öklöző hatodik hivatásos csatája lesz a szombati.

Erdei Zsolt
Erdei Zsolt június 16-án lépett utoljára ringbe tétmérkőzésen, amikor is a Kisstadionban pontozásos győzelmet aratott az ukrán Gerasenkó ellenében. Ám számára a nyár nem a pihenésből és a nyaralásból állt, hanem a felkészülésből, az augusztus 4-i mérkőzésre. A hamburgi Universum Box Promotion magyar öklözője ugyanis hatodik profi mérkőzésén ezúttal a tengerentúlon lép a kötelek közé.

Olimpiai bronzérmesünk eddigi hat mérkőzéséből hatszor győzött, míg szombati ellenfele 29 profi mérkőzéséből hatot fejezett be győzelemmel, (ebből 5 KO), a többi (23) összecsapáson vesztesként hagyta el a ringet.

Klicsko másodszor védheti meg világbajnoki címét

A kijevi születésű két méteres óriás eddig 37 profi összecsapása közül 33-at kiütéssel nyert, és mindössze egyszer hagyta el vesztesen a ringet. Ez az egy vereség azonban számára ugyanolyan fájó, mint Kovács István júniusi veresége Chacontól, hiszen Klicsko is "hazai pályán", Kijevben szenvedett vereséget az amerikai Purittytől.

Klicsko ellenfele, aki egykor amerikaifutball-játékosként kereste a mindennapi betevőre valót, a WBO világranglistáján a 9., az összetett rangsorban a 47. helyet foglalja el. Eddigi 17 meccséből csak egyszer kapott ki, és kilenc alkalommal ütötte ki ellenfelét.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.