Kokó legközelebb az Üllői úton lép pályára

2001.08.30. 15:01
Kovács István - miután elmarad a szeptember 15-re kiírt ökölvívó gála - hazajött Hamburgból. Az Index érdeklődésére elmondta, rengeteg energiát fektetett a visszatérésbe, és sajnálja, hogy nem mérkőzhet. Viszont örül, mert már nagy honvágya volt a családja után, akik már nem is mennek vissza Németországba.
Kovács "Kokó" István remekül érzi magát. Ez igaz annak ellenére is, hogy nagyon sajnálja, hogy jó barátja, a lengyel Dariusz Michalczewski sérülése miatt elmarad a szeptember 15-re kiírt - Universum által - szervezett ökölvívó gála. Ez lett volna olimpiai bajnokunk visszatérése, a június közepén elveszített Chacón elleni világbajnoki címmeccs óta.

Kokó számára ez azért is fájó, mert rengeteg energiát fektetett mind a felkészülésbe, mind a sikeres visszatérésbe. Mint mondta: 31 évesen nem könnyű az újrakezdés, újra el kellett azon az úton indulni, amit már egyszer végigjárt. Most azonban még azt sem tudja, mikor lesz újra egy nagyobb gála, melyen ringbe léphet. Erre legjobb esetben is csak egy-két hónap múlva kerülhet sor.

Az Universum mindenben támogatja

"Hiába áll mögöttem teljes vállszélességgel az Universum - ami csodálatos érzés -, hiába ad meg minden segítséget, egyelőre nem tudom, mikor bokszolhatok újra valamilyen címért" - tette hozzá Kokó.

Az argentin Chacón elleni visszavágó pedig pénzkérdés. A dél-amerikai - mint bárki más tenné - egyelőre a nagyobb neveket keresi, még ha ennek ellent is mond, hogy pár hete egy nevesincs kolumbiai ellen lépett ringbe, a magyar ökölvívó ellen csak horribilis összeg ellenében lépne a kötelek közé. A nagyobb nevek között értelemszerűen Barrérát és Moralest kell érteni, ám még a Hamed elleni ütközetről sem mondott le.

Kokó az iskolapadban
Szeptembertől Kovács István is iskolapadba ül, mégpedig az IBS-nél próbál meg diplomát szerezni. Mint viccesen mondta, reméli, ő előbb végez, mint fia. A gyerek ugyanis a nyolc általánost kezdi, míg Kokónak négy év alatt kellene végeznie. . .

Kovács hozzátette: felkészülését egyre nagyobb honvágya is nehezítette. Mindez annak köszönhető, hogy ezúttal felesége és két gyereke már nem volt kint vele Németországban. Nagyobbik fia itthon kezdte el az általános iskolát, és a szülők szerették volna, ha végig magyar tanintézménybe jár.

Kokó a Fradiban

Attól függetlenül, hogy a Michalczewski-gála elmarad, mégis láthatjuk Kokót. Szeptember 16-án ugyanis pályára lép. Tiszteletbeli tagja lesz a 60 éves Albert Flórián születésnapi mérkőzésének. A 1995-ben a Bajnokok Ligájában szerepelt Ferencvárost fogja erősíteni. Kokó számára mindegy, milyen poszton szerepel a csapatban, mert számára még mindig az a Fradi az igazi. Hatalmas megtiszteltetésnek veszi, hogy vele is számoltak, és ha 15-én lett volna mérkőzése, ő akkor is hazarepült volna erre a gálára.