Kokó decemberben tér vissza

2001.10.03. 14:05
Szerda délelőtt az Aranykéz utcában nyitotta meg kapuit a Ko-Ko Klub, amely lényegében egy Magyarországon eddig újszerű üzleti vállalkozás. Az ebből az alkalomból rendezett sajtótájékoztatón Kovács István menedzsere, Dámosy Zsolt bejelentette: Kokó december tizenötödikén tér vissza csapattársa, Dariusz Michalczewski címvédő mérkőzésén. Ellenfele pillanatnyilag még ismeretlen.
A Ko-Ko Klub megnyitóját szeptember közepére, világbajnokunk eredeti visszatérése után tervezték, ám mivel Michalczewski sérülése miatt meghiúsult címvédő mérkőzése, Kokó sem térhetett vissza. Október harmadikán viszont megnyitotta kapuit a klub. Az ünnepélyes átadáson megjelent Hannes Buchhaus a Generali Providencia Rt. igazgatója, és elmondta, azért esett választásuk egykori olimpiai bajnokunkra, mert a sport és az üzlet elválaszthatatlan egymástól.

Kokó új szerepkörben - a tolmácsként

Buchhaus szavait egyébként maga Kovács István tolmácsolta a publikumnak. Ő maga annyit tett hozzá az elhangzottakhoz, hogy külföldön volt már arra példa, hogy egy termék sportoló nevével kötődik össze, arra azonban még nem, hogy egy sportoló üzleti iroda névadója legyen.

Mert tulajdonképpen a Ko-Ko Klub egy iroda is, ahol biztosításokat lehet kötni, ám Kokó relikviáihoz is ugyanúgy hozzá lehet jutni. A tervek szerint rendszeres talk-showkra is sor kerül majd az Aranykéz utcában, és ezúttal Kokó lesz a kérdező. A közönségtalálkozókat ugyancsak ezen a helyszínen rendezik meg.

Egykori klubját, a Vasast is támogatja

Ezek után Kovács István, egykori klubját segítette ki oly módon, hogy élete első díját - a junior Európa-bajnokságért kapta - árverésre bocsátotta, aminek árát a Vasas kapta meg. A trófea viszont visszakerült hozzá, mert a vásárló szerint nála van a legjobb helyen.

Dámosy Zsolt is szót kapott az eseményen, aki kifejtette: attól függetlenül, hogy Kokó iskolába jár, hogy az üzleti életben is szerencsét próbál: elsősorban még mindig bokszoló. Utalt arra is, hogy az Universum naponta kapcsolatban áll a WBO-val, mondván, mikor lesz alkalma világbajnoki címmeccsen mérkőzni menedzseltjének.

Az ellenfél egyelőre még ismeretlen

Dámosy azt is elmondta, hogy december 15-én fog visszatérni a ringbe Kovács, ekkor rendezik meg ugyanis Darius Michalczeswki elmaradt címvédő találkozóját. (Remélhetőleg most nem sérül meg a kiváló bunyós.) A mérkőzést Berlinben rendezik meg, ahová egy utat is szervez a menedzser és csapata.

Műsoron lesz például a Hertha bajnoki meccsének megtekintése is. Az ellenfél viszont egyelőre még ismeretlen. Dámosy szerint arra is van esély, hogy jövőre világbajnoki címmeccsen láthassuk újra Kovács Istvánt.