Tyson jövőre címmeccset akar vívni

2001.10.15. 11:38
Mike Tyson szombati sikeres visszatérése után kijelentette, Hasim Rahmannal vagy a brit Lennox Lewisszal szeretne legközelebb ringbe szállni. Iron Mike úgy érzi, ismét jó erőben van, és képesnek tartja magát arra, hogy visszafoglalja helyét a nehézsúlyúak trónján.
Mike Tyson
Szombat este a koppenhágai Parken-stadionban a 35 éves Mike Tyson, hat meneten át ütötte a nálánál egy évvel "öregebb" dán Brian Nielsent, aki ezt megunva a hetedik menetre már ki sem állt. A hazai pálya előnyét élvező dán hústorony, már a harmadik menetben padlóra került. Ám a rászámolás után felállt, és folytatta az igen csak egyoldalú küzdelmet, a tétmérkőzést éppen egy éve vívó Tyson ellen.

A negyedik menetben ismét megrendült a tizenhárom kilóval nehezebb Nielsen, ám ezúttal övön alul találta el őt Tyson. A dán sportszerűségét dicsérendő, hogy nem adta fel a küzdelmet - amit ebben az esetben megnyert volna - és rövid "regenerálódás" után folytatta a meccset. Az amerikai pedig folytatta a pofonosztást és a hatodik menetben olyan verést mért az általa csak "dán sütinek" nevezett Nielsenre, hogy az a szünetet követően a hetedik menetre már nem állt ki.

A hivatalos verzió szerint a bal szemére kapott ütések miatt alig látott ki a monokliktól, és ez késztette a meccs feladására. Így Tyson technikai K.O. -val tért vissza, és meglepően sportszerűen nyilatkozott a találkozó után. Annak ellenére, hogy a meccs előtt egy "Büntetés" feliratú sapkában vonult ki, a végén dicsérte ellenfelét.

A folytatásban elmondta, úgy érzi, már készen áll arra, hogy címmeccset vívjon. Nem titkolt szándéka, hogy az IBF (Nemzetközi Bokszszövetség) és a WBC (Bokszvilágtanács) koronájáért zajló, november 17-én sorra kerülő Hasim Rahman-Lennox Lewis meccs győztesével mérje össze az erejét. Ám azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy a címmeccs előtt még egy találkozót vívna.

Az igen csak ellentmondásos egykori nehézsúlyú világbajnok - aki nemi erőszak miatt börtönben is ült - úgy érzi nem fogott rajta az idő, és a kemény edzéseknek hála képesnek érzi magát újra a nehézsúly trónjának visszafoglalására. A WBC-től igéretet kapott rá, miszerint jövőre létre is jöhet a mérkőzés. Ha csak addig, nem csinál megint valami "Tysonos -hülyeséget"_