Júniusra halasztják a Lewis-Tyson összecsapást

2002.02.17. 16:47
A címvédő Lewis menedzsere szerint júniusban mérkőzhet meg egymással a WBC nehézsúlyú ökölvívó világbajnoki övéért Lennox Lewis és Mike Tyson. Az időponton túl egyelőre még a helyszín is kérdéses, mivel botrányos magatartása miatt egyelőre több állam is megtagadta a versenyzői licencet Tysontól.
Áprilisra tervezték, de valószínűleg csak júniusban rendezik meg a Lennox Lewis- Mike Tyson profi ökölvívó világbajnoki címmérkőzést. Adrian Ogun, a profi nehézsúlyú ökölvívó világbajnok Lennox Lewis menedzsere szerint leginkább attól függ a mérkőzés létrejötte, hogy Tyson össze tudja-e magát szedni a kijelölt időpontig.

Áprilisra tervezték, júniusban mérkőzhetnek

Az eredeti időpontot azért kellett módosítani, mert még januárban Tyson tömegverekedést provokált New York-i sajtótájékoztatóján, amelyen bejelentették, hogy a Boksz Világtanács (WBC), valamint a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) nehézsúlyú bajnoki címét birtokló Lewis-szal április 6-án, Las Vegasban méri össze erejét. A botrányba fulladt sajtótájékoztatón a két ökölvívó is egymásnak esett, és Tyson a küzdelemben ellenfele combjába harapott.

A nagy sajtóvisszhangot kiváltó eset után hiába kért bocsánatot Tyson, Nevada állam visszavonta versenyzői engedélyét, így a Las Vegas-i mérkőzésnek búcsút inthetett. A kaszinóváros visszalépése után megtagadta a licenc kiadását Texas és Georgia is, ezért felmerült, hogy esetleg az Egyesült Államokon kívüli keresnek új helyszínt.

Még nincs helyszín

Szóba került, mint lehetséges helyszín Dánia fővárosa, Koppenhága, a dél-afrikai Johannesburg, és Bejrút ám mindannyiszor rövid időn belül kiderült: egyik várossal sem sikerült megállapodni. Ráadásként, Lewis is bejelentette, hogy nem kíván minden áron Tysonnal bunyózni, helyette inkább Chris Byrddel, az IBF-ranglista szerinti hivatalos kihívóval mérkőzne.

Ogun szerint, ha Tyson megfelelő állapotban lesz, akkor létrejön az összecsapás, és azt minden bizonnyal az Egyesült Államok valamelyik városában rendezik meg.