Kokó újabb pofont kapott a klubjától

2002.02.27. 10:51
A hír lehangoló: Kovács István profi világbajnokunk márciusi mérkőzése meghiúsult. A Brodie elleni Eb-címmérkőzés elmaradását a sajtóból tudta meg, most közölték vele, hogy nincs számára hely a Klicsko meccse miatt összehozott programban. Sem az érintett, sem a menedzser nem hajlandó szóba állni a sajtóval, valami nincs rendben a klub és Kokó között.
Kovács István tavaly júniusi veresége után mindössze egyszer lépett ringbe, december tizenhatodikán Dariusz Michalczewski címmeccsekor. Aki korántsem ért a bokszhoz, az is úgy véli: aligha ez a helyes út, hogy Kokó visszaszerezze a WBO pehelysúlyú világbajnoki címét.

Kokónak vannak tervei, de kérdéses, hogy a klubnak vele vannak-e

Kokó és klubja között a vereség után megszakadt valami. Az Universum vezetői alighanem szomorúan konstatálták, hogy amit nagy műgonddal felépítettek, az nem bizonyult maradandónak, és Kokó nem olyan erős, mint azt korábban hitték. Ráadásképpen idén már 32 éves, vagyis hosszú távra - pénzügyileg - már nem lehet tervezni vele.

Kokó is agóniába esett a kiütés után, de talpra állt, rendezte gondolatait, saját bevallása szerint mostanság csak az ökölvívásra koncentrál. Mint mondta: reméli, hogy az ökölvívásnak is tervei vannak vele, nemcsak fordítva. Az Universum vezetői is biztatták. Szeptember közepi visszatérése azonban Michalczewski sérülése miatt zátonyra futott, de a decemberi alkalom kapóra jött. A dolog apró szépséghibája volt, hogy két nappal a meccs előtt még nem lehetett tudni kivel kell összemérnie erejét.

Erre a meccsre sincs szükség?

A lényeg ekkor feltehetően nem is ez volt, hanem hogy újra ringben legyen. Mindez megtörtént, Kokó újra terveket kezdett szövögetni, de az Eb-címmérkőzés lekerült napirendről. A hivatalos indoklás úgy szólt, hogy Kokónak arra az összecsapásra nincs szüksége, mert kap majd két vagy három felhozó meccset, és akkor újra világbajnoki övért harcolhat. Peter Hanrats meg is ígérte neki - noha a hírt bajnokunk az újságból tudta meg -, egyszersmind arra kérte, hogy nyugodjon meg, készüljön továbbra is nagy intenzitással.

Ön szerint hogyan alakul Kokó pályafutása

Dámosy Zsolt menedzser még ezt is megfejelte: tudomása szerint már a hamburgi klub vezetői a Chacón elleni visszavágót készítik elő. Nos, ezek után kiderült, hogy szimpla meccset sem kap Kokó. A Chacón elleni visszavágó alighanem óriási pénzbe kerülne, ez a meccs viszont szinte elenyésző befektetés lenne.

Erdei most is bokszol

Ennek ellenére nem. Miután sem Kokó, sem Dámosy nem nyilatkozik, pillanatnyilag nem tudni, miként áll a helyzet. Abból azonban sok mindenre következtetni lehet, hogy az Universum nem igazán csipkedi magát csak jóra nem. (Még az is lehet, hogy a Stuttgartban is ringbe lépő Erdeiben több fantáziát látnak.) Reméljük, hogy mindez nem jelenti a legrosszabbat. Kokó áprilisi meccse eddig nincs veszélyben.