Kokót Kótai váltja az RTL-en

2002.07.19. 16:08
Kovács Kokó István márciusi visszavonulása után az RTL Klub nézői csupán Erdei Zsoltot láthatták a Box Klubban. A csatorna vezetése ezek után úgy döntött, hogy a WBC kisvilágbajnoki övével és tizenhét megnyert mérkőzéssel rendelkező Kótai Mihály klubjával is szerződést köt. A kontraktus meglehetősen hosszú időre szól: ötéves.
Kótai Mihály profi karrierének kezdete a sydneyi olimpia miatt háttérbe szorult. Az amatőrként Európa-bajnoki bronzérmes öklöző ugyanis két éve szeptemberben lépett a profik között ringbe.

Négyszer nyert KO-val, hatszor technikai KO-val

A mérlege azóta imponáló, tizenhét mérkőzés, és valamennyi győztes. A legutóbbi találkozója volt különösen figyelemre méltó, amelyen a WBC kisvilágbajnoki címéért küzdött, és Williams Gare ellen pontozással nyert.

Kótai ekkor került a figyelem középpontjába, és alighanem ekkor keltette fel az RTL Klub érdeklődését is. A terv egyértelmű volt, Erdei mellé kell még egy remek öklöző. Úgy látszik: Kótai személyében megtalálták.

Kokó: örülök, hogy egy csapatban vagyunk

Kokó éttermében, a Boxutcában megrendezett sajtótájékoztatón - stílusosan egy szorítóban - bejelentették: Kótai mérkőzéseit öt évig a csatorna fogja közvetíteni. (Már a jövő héten sor kerül az elsőre, amikor is Nottinghamben lép ringbe.)

Kokó a következő szavakkal mutatta be Kótait: "Mindenki csalódott lehet, aki arra számított, hogy azt jelentem be, megint visszatérek. Nem, most nem én vagyok a fontos, hanem Misi. Akivel a válogatott után megint egy csapatba kerülök - jómagam a Box Klub szakértőjeként -, és őszintén mondom: örülök ennek."

Kótai eredményesebb Erdeinél

"Minden erőmmel segíteni fogom - folytatta -, hogy elérje céljait, benne megvan az esély, hogy világbajnok legyen. Lehet vitatkozni azon, hogy ki a jobb ökölvívó, ő vagy Erdei, ám pillanatnyilag az eredményesebb, Misi."

Kokó azzal fejezte be, hogy jó üzletet csinált az RTL. Ehhez csatlakozott a Polish Boxing Promotion első embere, Zbarski is, aki miután dicsérte Kótait elárulta: valamennyi Kótai-meccs össze lesz kötve legalább egy világbajnoki címmérkőzéssel.

Még nem címvédő meccs következik

Kótai menedzsere, Olaf Schröder kifejtette, hogy szemlátomást üstökösként ível Misi karrierje, és azt sem zárta ki, hogy amerikai ismertségre tegyen szert, ami igen jelentős előrelépés a sportágban.

Kótai jövő szombati meccsén azonban nem kell megvédenie övét, arra majd csak feltehetően decemberben kerül sor.