Erdeire világbajnok, Matolcsira Eb-címmeccs vár

2002.08.16. 11:54
A szombati, berlini bokszgálán a félnehézsúlyú Erdei Zsolt két hónapos kihagyás után tér vissza, ellenfele Roberto Coelho lesz, aki a WBF-nél - ez a szervezet azonban nem tartozik az elismertek közé - 94-ben világbajnok lett. Matolcsi József, aki még amatőr korában egy vereség után kómába esett, most élete első profi Eb-címmérkőzésére készül. Ellenfele, Michael Trabant még veretlen.
Erdei Zsolt, az Universum bunyósa tizenkettedik mérkőzésére készül, és első hallásra komoly ellenféllel találkozik. Az a szomorú, hogy valószínűleg csak első hallásra, mert a brazil Roberto Coelho valóban volt világbajnok a WBF-nél(Bokszvilágszövetség), egy nem jegyzett szervezetnél, de igazán komoly riválissal mindössze egyszer mérte össze az erejét, akkor azonban már az első menetben feladta az egyenlőtlen küzdelmet.

Erdei egy éven belül címmeccset kap?

Erdei két hónapos kihagyás után lép újra ringbe, ám - mint elmondta - ez korántsem zavarja, hiszen volt már hosszabb kihagyása is. A magyar - amatőrként világbajnok - bokszoló amúgy abban bízik, hogy ezúttal sok időt tölthet a ringben, és nem üti ki gyorsan ellenfelét.

Emellett még abban is reménykedik, hogy egy éven belül címmérkőzést vívhat, bár az Universum menedzselési taktikáját alapul véve ezt egyáltalán nem lehet biztosra venni.

Trabant eddig még veretlen

Az est főmeccse azonban értelemszerűen nem Erdeié lesz, hanem a nála sokkal szerényebb amatőr múlttal rendelkező Matolcsi Józsefé. A 26 éves Matolcsi, a "hajdúsági zúzógép" magyar bajnoki első helyig jutott, és egy orosz riválisa olyan erejű megrendítő ütést mért rá, hogy napokig kómában volt. A váltósúlyú Matolcsi a profiknál azonban megtalálta számítását, mert igen nagy erejű ütései vannak.

Így korántsem véletlen, hogy Dubaiban elhódította a WBC interkontinentális elsőségét. Berlinben a német Michael Trabanttal, alias Fantommal méri össze erejét. Trabant 36 találkozójából egyet sem veszített el, és 17-et nyert KO-val. Magyar ellenfele volt már, Szili Zoltánt kétszer is legyőzte, mindkétszer pontozással.

Matolcsi kétszer már veszített

Matolcsi mérlege szerényebb, mint Trabanté, hiszen pályája elején kétszer is veszített pontozással, azóta azonban tizenhat győztes meccs következett. Ha tizenhetedszer is nyer, akkor Európa-bajnok.