Erdei: Már az élmezőnyhöz tartozom

2002.10.10. 16:26
Fejlődnöm kell még ahhoz, hogy Roy Jones vagy Michalczewski formátumú versenyzőkkel bokszoljak - ismerte el Erdei Zsolt, az Index-Törzsasztalának vendége, de mint mondta: "ami késik, nem múlik".
Erdei szerint már jelenleg is az élmezőnyhöz tartozik, de a legjobbak ellen, mint Dariusz Michalczewski és Roy Jones még nem lenne komoly esélye. Ahhoz képest, hogy még csak 13 mérkőzése volt, már 20. a ranglistán. A lengyellel egyébként is csak edzésen mérheti össze erejét, hiszen benne látják Michalczewski utódját. Erdei szerint idővel reális esélye lesz a világbajnoki cím elnyerésére.

Klicsko-Lewis 50-50 %

Több kérdésben is esélylatolgatást kértek tőle és bár nem szeret találgatásokba belemenni, nem tért ki a válaszok elől. Véleménye szerint Klicsko, nagyon kemény és jó bunyós, egy Lewis elleni meccsnél 50-50 százalék esélyt adna a két bokszolónak, mint ahogy a Roy Jones- Dariusz Michalczewski összecsapáson is. Bognár tapasztaltabb profi mint Nagy Jani, de a fiatal titán ereje szerintem döntő lehet.

Sok olvasó kérdezte, hogy miért írta alá - több közéleti személyiséggel együtt - a Tasnádi Péter bebörtönzésekor közreadott levelet. Rövid válaszában elmondta: "Nem tartozom az alvilághoz, nem is fogok. Tasnádi Péter a Magyar Ökölvívó Szövetség szponzora volt, ezáltal sikerült őt megismernem. Nekem soha nem ártott."

Heti tíz edzés-csak vitaminokkal

Heti tíz edzése van. Az étrendjét saját maga szabályozza és vitaminon kívül, semmilyen táplálék-kiegészítőt nem szed. Természetesen mérkőzés előtti hetekben könnyű zsírmentes ételeket eszik. Az olimpia előtt fogyasztott, akkor nem hozott sikert és kicsit ennek tudja be a vesekövét is, amitől már szerencsésen megszabadult. Egy edzés másfél-két óra hosszú. Ez attól függ, hogy a felkészülés mely szakaszában tart.

Az ökölvívás alapjairól elmondta, hogy a legfontosabb rész a védekezés. Erősségének a gyorsaságát tartja, ami véleménye szerint átlagon felüli. Az Universumon belüli viszonyokról elmondta: igazából nem akarna senkit kiemelni, de az ukránokkal és a horvátokkal különösen jó a kapcsolata.

Erdei mint edző?

Pályafutásának befejezés után szívesen lenne edző, mert az ökölvívástól nem fog tudni elszakadni. Úgy érzi, kívülről jól látja az eseményeket, és a természete révén jó kapcsolatot tudna kialakítani a lehetséges versenyzőivel. Remek edzők kezei alatt dolgozhatott.

Nevelőedzői Szakos József és Fehér Mihály voltak, akik közül Misi bácsi jelenleg is a KSI-ben edző. Utána Klein Csabához került, aki nyolc évig irányította az edzéseit. Ők azok, akiknek a legtöbbet köszönheti. Természetesen nem hagyható ki a sorból Szántó Imre sem, az ökölvívók szövetségi kapitánya. Profi pályáját Fritz Sdunek egyengeti.

Idén még egy meccs

Az elmúlt szombati címmeccséről elmondta: A 3. menetben valóban kapott egy erősebb pofont, aminek nem volt rá nagyobb hatása. Arra nem emlékszik, hogy indulatos lett volna, de elképzelhető, hogy tényleg ösztönei vezérelték. Az 5. meccsén padlón is volt, de sikeresen átvészelte. Idén még lesz egy meccse november 23-án vagy december 7-én.