Lewis pankrációra vágyik

2002.10.17. 12:22
A pankrációt is ki szeretné próbálni Lennox Lewis, a Boksz Világtanács nehézsúlyú bajnoka, de még nem döntötte el, hogy mérkőzésvezetőként, vagy harcosként szálljon-e a "másik" ringbe.
Mióta Lennox Lewis június nyolcadikán a nyolcadik menetben kiütötte Mike Tysont, csak találgatások születtek azzal kapcsolatosan, a világbajnoki címé megvédésének időpontjáról. Lewis azonban napokban váratlan fordulattal egy meghökkentőnek tűnő nyilatkozattal hívta fel magára a figyelmet.

Gyerekkori álma teljesülne

Egyelőre tárgyalok a világszövetség vezetőivel, de szeretném valóra váltani gyerekkori álmomat, s részt akarok venni egy pankrátor showban - mondta a 37 éves, kanadai származású brit ökölvívó. - Amikor kicsi voltam, minden szombat reggel a tévén bámultam a látványos harcot.

Lewis egyelőre pihen, s még nem tudni, hogy mikor kerül sor a Vitalij Klicsko elleni címmérkőzésére. A tervek szerint februárban, vagy márciusban találkoznak, de az is lehet, hogy Lewis újra Mike Tyson ellen lép a kötelek közé.

Ha Tyson nyer, jöhet a visszavágó

- Ha Tyson magabiztosan győz következő, februári összecsapásán, s úgy gondolja, még egyszer világbajnok lehet, akkor lejátszhatjuk a visszavágót - mondta az 1988-as szöuli olimpián aranyérmes Lewis. - De semmi jót nem ígérek neki, mert eddig csak töredékét mutattam meg az igazi tudásomnak.