Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Erdei Dortmundban bokszol, Kótai Amerikában

2002.11.06. 14:26
Két magyar ökölvívó is további profi kartrierjét meghatározó mérkőzést vív novemberben. Kótai Mihály először szerepel az Egyesült Államokban, míg Erdei Zsolt először védheti meg interkontinentális bajnoki címét Dortmundban.
Kótai Mihály, a WBC nagyváltósúlyú interkontinentális bajnoka november 16-án, Las Vegasban vívja profi pályafutása 20. mérkőzését. A veretlen Kótai először lép a kötelek közé a profiboksz legfontosabb színhelyén, az Egyesült Államokban. Ellenfele az amerikai Ruben Perez lesz, egy nyolc menetesre tervezett mérkőzésen.

A gála főmérkőzésén a WBC pehelysúlyú világbajnoka, Erik Morales - akit valamikor Kovács István lehetséges ellenfelei között tartottak számon - címmérkőzésen bokszol a szintén amerikai Paulie Ayala ellen. Mindkét öklöző nagy verekedő hírében áll, így igen nagy csatára lehet számítani. Az időeltolódás miatt a két meccset az RTL Klub felvételről közvetíti vasárnap este.

Erdei Zsolt (13-0-0, 9 K.O.), a WBO félnehézsúlyú interkontinentális bajnoka egy héttel később, november 23-án Dortmundban védheti meg először a Debrecenben megszerzett övét. Olimpiai bronzérmesünk ellenfele egyelőre nem ismert, jelenleg még két (hivatalosan meg nem nevezett) bokszolóval tárgyalnak.

Az este főmeccsén a WBA interkontinentális bajnoka, Vitalij Klicsko bokszol az amerikai Larry Donalddal címmeccsen. (Klicskonak ez lesz az utolsó összecsapása a Lennox Lewis elleni csúcsmeccs előtt.)

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!