Erdei Dortmundban bokszol, Kótai Amerikában

2002.11.06. 14:26
Két magyar ökölvívó is további profi kartrierjét meghatározó mérkőzést vív novemberben. Kótai Mihály először szerepel az Egyesült Államokban, míg Erdei Zsolt először védheti meg interkontinentális bajnoki címét Dortmundban.
Kótai Mihály, a WBC nagyváltósúlyú interkontinentális bajnoka november 16-án, Las Vegasban vívja profi pályafutása 20. mérkőzését. A veretlen Kótai először lép a kötelek közé a profiboksz legfontosabb színhelyén, az Egyesült Államokban. Ellenfele az amerikai Ruben Perez lesz, egy nyolc menetesre tervezett mérkőzésen.

A gála főmérkőzésén a WBC pehelysúlyú világbajnoka, Erik Morales - akit valamikor Kovács István lehetséges ellenfelei között tartottak számon - címmérkőzésen bokszol a szintén amerikai Paulie Ayala ellen. Mindkét öklöző nagy verekedő hírében áll, így igen nagy csatára lehet számítani. Az időeltolódás miatt a két meccset az RTL Klub felvételről közvetíti vasárnap este.

Erdei Zsolt (13-0-0, 9 K.O.), a WBO félnehézsúlyú interkontinentális bajnoka egy héttel később, november 23-án Dortmundban védheti meg először a Debrecenben megszerzett övét. Olimpiai bronzérmesünk ellenfele egyelőre nem ismert, jelenleg még két (hivatalosan meg nem nevezett) bokszolóval tárgyalnak.

Az este főmeccsén a WBA interkontinentális bajnoka, Vitalij Klicsko bokszol az amerikai Larry Donalddal címmeccsen. (Klicskonak ez lesz az utolsó összecsapása a Lennox Lewis elleni csúcsmeccs előtt.)