Az amerikaiak Klicsko-t éltették

2002.12.09. 11:11
Vlagyimir Klicsko, a Boksz Világszervezet ukrán nehézsúlyú világbajnoka vasárnapra virradóra Las Vegasban technikai K. O-val bizonyult jobbnak az amerikai Jameel McLine-nál, így megvédte világbajnoki címét. A találkozó után Klicsko elmondta: szeretne többet öklözni Amerikában.
Az Universum Box-Promotion ukrán öklözője tíz meneten keresztül irányította a találkozót, ám a fanyalgók szerint csak annyit adott ki magából, amennyi a biztos győzelemhez szükséges volt. Azonban ez is elég volt ahhoz, hogy ellenfele a tizenegyedik menetre már ki sem jött, megunva a nagy verést, amit kapott.

Már a találkozó elején látszott, hogy McLine nem sokat kockáztat, hiszen csak kósza kontrákra vállalkozott-nem sok sikerrel. Az első komolyabb "pofonra" így is a harmadik menetig kellett várni, ekkor egy Klicsko jobbostól métereket tántorgott hátra az amerikai.

A folytatásban is az ukrán óriás diktált, a tizedik menetben pedig egy elemi erejű balhorog és az azt követő ütés kombináció után az amerikai padlóra került. Ekkor még felállt, és a kiütéstől a menet végét jelző gong mentette meg. A következő menetre azonban már nem jött ki.

- McCline jó ellenfél volt, de nem eléggé technikás, így könnyen győzhettem. Ráadásul annak ellenére, hogy fizikailag tökéletesen felkészült, gyengén ütött, én pedig tudtam, egy jól eltalált ütéssel mindent eldönthetek. Tudomásul kell venni, ha egy Klicsko a ringbe lép, akkor nyer! - értékelt a győztes

A nehézsúlyú profi világbajnok ukrán ezután kitért arra is a jövőben többször is mérkőzne Amerikában: - Jó volt végre kimozdulni Európából, és remélem még több ilyen gálán szerepelhetek itt - mondta Klicskó, aki számára hihetetlenül felemelő érzés volt, hogy a találkozó folyamán többször is az ő nevét skandálta az amerikai publikum.