Gyöngyi
2 °C
13 °C

Klicsko a WBC-hez fordul Lewis vissszalépése miatt

2003.02.06. 18:35
Vitalij Klicsko a Boksz Világtanácshoz fordul amiatt, hogy Lennox Lewis, a szervezet nehézsúlyú világbajnoka a korábbi megállapodás ellenére nem akar kiállni ellene az év első felében.
A hamburgi Universum ukrán sztárja számít Lewis elsőszámú kihívójának, így azt várja: a WBC kötelezze ellenfelét, hogy június végéig mérkőzzön meg vele, vagy fossza meg címétől.

Klicsko és a brit sztár menedzsmentje december 20-án megállapodott, hogy április 12-én Las Vegasban vagy április 19-én New Yorkban kerül sor a világszerte nagy érdeklődéssel várt összecsapásra. Január 26-án viszont Lewis ügyvédje bejelentette, hogy túl sok még a nyitott kérdés, ezért védence június 21-én Memphisben a tavaly júniusban legyőzött Mike Tysonnak ad visszavágót.

"Nem tudom elképzelni, hogy Lewis megijedt volna, ehhez túl jól ismerem - mondta Vitalij Klicsko. - Eddig minden kihívásnak eleget tett. Remélem, a WBC-n keresztül nyomást tudunk rá gyakorolni. A Nemzetközi Bokszföderáció világbajnoki címéről már lemondott, nem hiszem, hogy a WBC övét is el akarja veszíteni."

Amennyiben mégis ez történik, az idősebb Klicsko fivér Evander Holyfield ellen léphet ringbe a WBC címéért. Peter Hanraths, az Erdei Zsoltot is foglalkoztató német klub gazdasági igazgatója múlt hét szerdán közölte, hogy beperlik Lewist az elmaradt meccs miatt.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!