Judit
-2 °C
8 °C

Német edzővel folytatja Kótai

2003.02.11. 16:32
A WBC nagyváltósúlyú kisvilágbajnoka, Kótai Mihály áprilisi címmérkőzésére a német Theo Kerekesch segítségével készül fel - tudta meg az Index kedd délután. A még veretlen magyar öklöző és a szakember egyelőre csak egymeccses szerződést kötött.
Február elsején Kótai Mihály zsinórban huszonegyedik meccsének megnyerésével megdöntötte Kovács István rekordját, hiszen magyar profi bokszolónak még soha nem nyert ennyi mérkőzést. A Tornádó névre elkeresztelt magyar bunyós Las Vegasban Brad Jensent múlta felül pontozással.

Kerekesch nem beszél magyarul

A Polish Boksz Promotion magyarja már az áprilisi lipcsei címvédésére készül - kihívója egyelőre ismeretlen -, és ahogy a klubvezetés ígérte, külföldi edzőt szerződtettek mellé. A 66 éves német Theo Kerekesch magyaros hangzású neve ellenére nem beszéli a nyelvünket, de kitűnő szakember hírében áll, noha egyszer már visszavonult.

Egyelőre csak a címmeccsig dolgoznak együtt

Harminc éven keresztül tevékenykedett a dél-németországi Rottweilben az amatőrök mellett, legnevesebb tanítványa az albán származású, de német színekben olimpiai bronzérmet nyert Luan Krasniqi. A nehézsúlyú Krasniqi Erdei csapattársa az Universumnál és huszonhárom meccséből eddig mindössze egyet veszített el, igaz komoly eredményt még nem ért el.

Kerekesch és Kótai az előzetes tervek szerint a címmérkőzésig készül együtt, a folytatásról majd később döntenek.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.