Német edzővel folytatja Kótai

2003.02.11. 16:32
A WBC nagyváltósúlyú kisvilágbajnoka, Kótai Mihály áprilisi címmérkőzésére a német Theo Kerekesch segítségével készül fel - tudta meg az Index kedd délután. A még veretlen magyar öklöző és a szakember egyelőre csak egymeccses szerződést kötött.
Február elsején Kótai Mihály zsinórban huszonegyedik meccsének megnyerésével megdöntötte Kovács István rekordját, hiszen magyar profi bokszolónak még soha nem nyert ennyi mérkőzést. A Tornádó névre elkeresztelt magyar bunyós Las Vegasban Brad Jensent múlta felül pontozással.

Kerekesch nem beszél magyarul

A Polish Boksz Promotion magyarja már az áprilisi lipcsei címvédésére készül - kihívója egyelőre ismeretlen -, és ahogy a klubvezetés ígérte, külföldi edzőt szerződtettek mellé. A 66 éves német Theo Kerekesch magyaros hangzású neve ellenére nem beszéli a nyelvünket, de kitűnő szakember hírében áll, noha egyszer már visszavonult.

Egyelőre csak a címmeccsig dolgoznak együtt

Harminc éven keresztül tevékenykedett a dél-németországi Rottweilben az amatőrök mellett, legnevesebb tanítványa az albán származású, de német színekben olimpiai bronzérmet nyert Luan Krasniqi. A nehézsúlyú Krasniqi Erdei csapattársa az Universumnál és huszonhárom meccséből eddig mindössze egyet veszített el, igaz komoly eredményt még nem ért el.

Kerekesch és Kótai az előzetes tervek szerint a címmérkőzésig készül együtt, a folytatásról majd később döntenek.