Erdeit napi tizenkét injekcióval kezelik

2003.02.19. 10:57
Ismét elkell halasztani Erdei Zsolt címvédőmeccsét, a magyar öklöző szünni nem akaró térdproblémái miatt. Műteni szerencsére nem kell az Universum idáig veretlen magyarját, "mindössze" egy napi tizenkét injekcióból álló kúrát kell elviselnie.
Az eredeti tervek szerint Erdei Zsolt február 8-án Elvis Mihajlenkó ellen védte volna meg második alkalommal kisvilágbajnoki címét, ám a találkozót egy hónappal későbbre halasztották. Most azonban úgy tűnik, a márciusi összecsapás is elmarad, Madár térdproblémái miatt.

Olimpiai bronzérmes bokszolónk már az év eleji Kanári-szigeteki alapozás alatt sokat bajlódott térdével, ám akkor az orvosok injekciókkal javítottak az állapotán. A felkészülés mostani szakaszában azonban újból előtérbe került a futás és a térd ismét nem bírta a nagyobb megterhelést.

A WBO (Bokszvilágszervezet) félnehézsúlyú interkontinentális bajnoka ismét injekciókat kapott, de állapota nem sokat javult, az elmúlt hétvégén szinte alig tudott lábra állni. Hiába pihentette a sérült lábát, állapota nem javult, így kénytelen volt lemondani a két és fél hét múlva esedékes összecsapást.

Szerencsére azonban műteni nem kell, miután a csapat orvosa - aki egyben térdspecialista is - injekciókúrával rendbe tudja tenni a sérült testrészt. Igaz, ehhez napi tizenkét injekciót kell elviselnie a profik között eddig veretlen magyarnak, aki roppant szomorú, hogy elmarad a hannoveri fellépése.

Miután csak a lábait nem erőltetheti, árnyékolni és felső testét erősíteni lesz alkalma, így ha a térde hamar gyógyul, akár már március 29-én kötelek közé léphet azon a hamburgi gálán, melynek főmeccsét Da-riusz Michalczewski, a WBO félnehézsúlyú világbajnoka vívja.