Aladár, Álmos
-2 °C
9 °C

Sanders kiütötte Klicskót

2003.03.09. 14:02
"Az Universum ezúttal sem vállalt kockázatot" - írtuk Vlagyimir Klicskó újabb címmérkőzése kapcsán, előzetesen esélyt sem adva a nehézsúlyú világbajnok dél-afrikai kihívójának, a 37 éves Corrie Sandersnek. Tévedtünk.
Óriási meglepetésre a kihívó dél-afrikai Corrie Sanders a második menetben kiütötte az ukrán Vlagyimir Klicskót, a Boksz Világszervezet Hannoverben megrendezett nehézsúlyú címmérkőzésén.

A 37 éves Sanders egyáltalán nem ijedt meg Klicskótól, és az első pillanattól kezdve bátran bokszolt. Az első menet második felében Sanders kétszer is padlóra küldte ellenfelét. Erdei Zsolt klubtársát ekkor a gong még megmentette a vereségtől, de a szünetben sem tért magához.

A második felvonás elején Sanders remekül használta ki harcra már képtelen riválisa hibáit, s újabb két megrendítő ütéssel végleg eldöntötte a mérkőzés sorsát.

Klicsko korábbi 41 mérkőzéséből csak egyet veszített el: 1998. december 5-én az amerikai Ross Purittytől. Sanders 41 találkozóját nyerte meg (Hannoverben 29. alkalommal győzött kiütéssel), korábban kétszer kapott ki.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Törökország

Isztambul még mindig a nagy kedvencek közé tartozik.