Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

Klicsko leírta magát

2003.03.10. 11:21
Vlagyimir Klicsko mielőbb szeretne újra megmérkőzni a dél-afrikai Corrie Sandersszel a Boksz Világszervezet nehézsúlyú címéért. Mint ismert, az ukrán óriás szombat éjjel kiütéses vereséget szenvedett a kihívótól a hannoveri gálán: hatalmas meglepetésre 207 másodperc alatt négyszer is padlóra került. Klicskó bízik a gyors revans lehetőségében, ám a reakciók alapján a Tyson vagy Lewis elleni meccset elfelejtheti.
Szombat este óriási meglepetésre a kihívó dél-afrikai Corrie Sanders a második menetben kiütötte az ukrán Vlagyimir Klicskót, a Boksz Világszervezet Hannoverben megrendezett nehézsúlyú címmérkőzésén.

A német csapatnál tudták, hogy a dél-afrikai eddigi meccsei közül tizenkilencet is az első menetben nyert meg, de nem féltek tőle. Erdei Zsolt klubtársa a meccs előtt úgy képzelte, hogy az első menetekben kifárasztja ellenfelét, majd amikor már nem koncentrál annyira, kiüti. A taktika azonban bukott, a dél-afrikai azonnal letámadta a meglepett világbajnokot. (Állítólag még Lennox Lewis is felhívta Sanders-t telefonon, hogy essen neki Klicskónak.) A találkozó előtt és közben pedig Klicskó külön ki is szólt Sdunek edzőnek: "semmi pánik"!

A nagy bajnokok, mint például Muhammad Ali, vagy Lennox Lewis vissza tudták szerezni elveszített címüket. Erre készülök én is - mondta Klicsko, aki megjegyezte, a hírnevén esett csorbát gyorsan szeretné kiköszörülni.

Az amerikai piacot célba vevő ukrán nehéz helyzetbe került a váratlan és megrázó kudarc miatt. Ezt támasztotta alá Klaus-Peter Kohlnak, a német csapat menedzserének malíciózus nyilatkozata is: "ezután a szerencsétlen szitu után át kell gondolni az amerikai terveket, de hát ilyen a boksz". (A szaksajtó korábban hosszan cikkezett a Klicsko testvérek tervéről, amely szerint az előnyösebb marketing reményében elhagynák az Universumot, és felvennék az amerikai állampolgárságot).

Az HBO sopánkodik

A Klicskóval kilenc összecsapásra szóló szerződést kötő HBO televíziós társaság illetékese, Larry Merchant sem titkolta, hogy csalódott a bokszvilágot valósággal sokkoló vereség miatt: "Ha ilyen könnyedén kiüthetik, nehéz lesz Lewis, vagy Mike Tyson ellen busás hasznot hozó találkozókat lekötni".

Az Universum ennek ellenére rendesen kaszált így is, a helyszínen megjelent 11 000, valamint az összecsapást televízión keresztül követő több mint kilencmillió nézőnek hála két és fél millió eurót kasszírozott.

Klicsko korábbi 41 mérkőzéséből csak egyet veszített el: 1998. december 5-én az amerikai Ross Purittytől. Sanders 41 találkozóját nyerte meg (Hannoverben 29. alkalommal győzött kiütéssel), korábban kétszer kapott ki.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!