Erdei a jövő hét végén védheti meg kisvilágbajnoki címét

2003.03.18. 11:07
Az Universum magyar bokszolója március 29-én, a hamburgi Color Line Arena megnyitóján lép legközelebb a kötelek közé. Erdei a brazil José Hilton Santosszal ellen próbálhatja megvédeni a WBO félnehézsúlyú interkontinentális kisvilágbajnoki övét. A főmeccsét Dariusz Michalczewski vívja Derrick Harmon ellen.
Erdei Zsolt tavaly október 6-án megszerezte, majd november 22-én megvédte a WBO félnehézsúlyú interkontinentális kisvilágbajnoki címét. Sokáig úgy tűnt, hogy február 8-án bokszolhat újabb kihívója ellen, kiújuló térdproblémái miatt azonban ezt a találkozót elkellett halasztani (először csak egy hónappal, majd miután térde az injekciókúra hatására sem javult még későbbre).

Most azonban már biztosnak tűnik, hogy Erdei március 29-én Hamburgban, a Color Line Arena megnyitóján lép legközelebb a kötelek közé. A magyar öklöző a Dariusz Michalczewski - Derrick Harmon WBO félnehézsúlyú vb-meccs előtt bokszol.

Az olimpiai bronzérmes magyar bokszoló ellenfele az a brazil José Hilton Santos, aki szakemberek szerint nem csak Erdeinél, de az eredetileg kitűzött ellenfélnél, a lett Elvis Mihajlenkónál is gyengébb képességű, bár a dél-amerikai Michalczewski edzőpartnere.

A magyar bokszoló nem tart brazil riválisától, véleménye szerint gyorsaságával és technikai fölényével legyőzheti Santost. "Az első perctől kezdeményezően kel fellépni ellene és akkor nem tud meglepetést okozni" - nyilatkozta Erdei, aki szerint elsősorban Santos fordított alapállására és átlagosnál nagyobb ütéseire kell odafigyelnie.

Az Universum magyarja eddig mindössze egyszer találkozott brazil ellenféllel, akkor Roberto Coelhót pontozással győzte le. Eddig címmeccsei nem mentek végig, hiszen októberben Jim Murrayt az ötödik menetben ütötte ki, címvédő meccsén pedig nyolc menetig bírta a paraguayi Juan Carlos Gimenez.