Szabina
4 °C
12 °C

Roy Jones JR: Klicsko vagy Holyfield következik

2003.03.19. 17:28
A sokak által minden idők legjobb bokszolójának tartott Roy Jones JR-nak fél éven belül meg kell védenie március elején szerzett nehézsúlyú világbajnoki címét. A várható ellenfél minden bizonnyal az Evander Holyfield, Vitalij Klicsko "kettősből" kerülhet ki.
A profik között három súlycsoportban is világelső Roy Jones JR március első napján a nehézsúlyban is világbajnok lett, miután tizenkét menetes mérkőzésen pontozással győzött a tizenöt kilóval nehezebb John Ruiz ellen.

Népszerűsége azóta az egekbe szökött, hétfőn többek között ő kongatta meg azt a harangot, amely New York-i tőzsdét nyitja meg, szerepelt a WNBC rádió Howard Stern show-jában, s megbeszéléseket folytatott Madison Square Garden tulajdonosaival is. Ez utóbbi minden bizonnyal a jövőjét is befolyásoló eszmecsere lehetett, hiszen a téma egy Evander Holyfield (38-6-2; 25KO) elleni év végi összecsapás volt - közölte a prfibox című szakportál.

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy marad nehézsúlyban, és kiáll Vitalij Klicskoval is. Mégpedig rövidesen, hiszen a WBA (World Boxing Association) szabályai szerint 180 napon belül meg kell védenie címét.

Klicskó tavaly novemberben mérkőzött Larry Donald-dal és összecsapásuk tétje az volt, hogy aki nyer, hivatalos kihívója lesz John Ruiz-nak. Ám időközben "jött" Jones és elverte Ruizt. Ha azonban megszeretné tartani a WBA nehézsúlyú övét, akkor április 15-ig el kell döntenie, megküzd-e, az azóta Amerikában "leértékelődött" ukránnal.

Jones azonban össze-vissza beszél. Előbb úgy nyilatkozott, hogy nem ragaszkodik az övekhez, egy másik nyilatkozatában azonban már azt mondta, bárkivel megmérkőzik, ha jól megfizetik.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!