Lennox Lewis: Tysonnak egy hete van

2003.03.26. 10:00
Mike Tysonnak egy hete van arra, hogy eldöntse kiáll-e Lennox Lewis ellen júniusban. Ha nem, akkor mégis Vitalij Klicsko öklözhet a világbajnokkal.
Lennox Lewisnak, a Boksz Világtanács nehézsúlyú bajnokának elege lett abból, hogy Mike Tyson folyamatosan halogatja kettejük tavalyi összecsapásának visszavágóját. Ezért az angol világbajnok egy hetet adott amerikai riválisának, hogy döntse el, akar-e júniusban mérkőzni vagy sem.

Tavaly Lewis a nyolcadik menetben kiütötte Tysont; akkor úgy tűnt, pályafutása csúcsán visszavonul. Végül ezt nem tette meg, így viszont meg kell védenie címét. Először Vitalij Klicskóval üzengettek egymásnak, majd már-már úgy tűnt létre is jön a mérkőzés, de közben Lewis úgy döntött, mégis inkább Tysonhoz "van kedve". Persze előtte is válogatott, hiszen nem volt hajlandó megvívni első számú kihívójával, Chris Byrddel, - ezért lemondott a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) nehézsúlyú világbajnoki övéről - mert szerinte az IBF szabályai ellenére a közvélemény csekély érdeklődést mutatna az összecsapás iránt.

Klicskóék bírósággal is fenyegetőztek - nem nagy sikerrel. Most azonban szerencséje lehet az ukránnak. Lewis ugyanis ultimátumot adott Tysonnak, a mérkőzést finanszírozó és közvetítő HBO így is alig talál már helyet programjában.