Piroska
-12 °C
-2 °C

Erdei megvédte kisvilágbajnoki címét

2003.03.30. 00:39
Kilenc és fél meneten át bírta a brazil Hilton Santos, majd feladta az Erdei Zsolt elleni kisvilágbajnoki döntőt. A magyar bokszoló tizenötödik profi mérkőzésén, tizenötödik győzelmét aratta és másodszor is megvédte címét.
A hónapokon át térsérüléssel bajlódó Erdei Zsolt Michalczewski edzőpartnere, a brazil Hilton Santos ellen próbálta megvédeni kisvilágbajnoki címét szombat éjjel az új hamburgi sportcsarnok nyitó rendezvényén.

Az első menetbe nem strapálták magukat agyon a bokszolók. Erdei egy-két egyenese eltalálta ugyan a brazilt, de egyikőjük sem került komoly fölénybe.

Erdei fölénybe kerül

A második menet már tisztán a magyar öklözőjé volt, Santos többször megrogyott. Erdei két tisztán bevitt balegyenese után csaknem bezuhant a sarokba, és ha a menet csak néhány másodperccel tovább tartott volna, akkor Erdei jó eséllyel kiüti ellenfelét.

Erdei padlóra kerül

Aki azonban összesezdte magát a szünetben, és a harmadik szakasz kiegyenlített bokszot hozott. Sőt, a negyedik menetben Erdei padlóra került, a bíró rászámolt (a közönség tiltakozott, mert úgy tűnt, hogy a magyart nem ütés vitte le, hanem csak elcsúszott).

Az ötödik részben ismét egyértelmű fölényben bokszolt Erdei, amit két viszonylag unalmas, és kiegyenlített menet követett. A nyolcadik menet végén Erdei keményen felpofozta Santost, de a gong megmentette a brazilt. A magyar kisvilágbajnok életében először bokszolhatott kilencedik menetet is - korábbi mérkőzéseit vagy alapból rövidebbre tervezték, vagy eddigre már kiütötte ellenfelét.

Santos a kötelek közé kerül

A tizedik szakaszban Erdei olyan kemény ütéseket vitt be, hogy érthetetlen volt Santos hogyan maradhatott állva. De sokáig állva maradt. Végül azonban beesett a kötelek közé, és a bíró ugyan hagyta volna még őket bokszolni, de a brazil edzője bedobta a törülközőtt.

Erdei Zsolt megérdemelten nyerte meg harmadik címmérkőzését, és tizenötödik profi meccse után is veretlen maradt.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!