Októberig meg kell rendezni a Lewis-Klicsko meccset

2003.03.31. 09:38
Nagy öröm érte a hamburgi Universum Box Promotion csapatát a hétvégén. Nem csak Erdei Zsolt és Dariusz Michalczewski újabb címvédésének örülhettek a német csapatnál, hanem a WBC azon döntésének is, hogy az angol Lennox Lewisnak októberig kikell állnia Vitalij Klicsko ellen.
Elképzelhető, hogy idén mégis sor kerül a világszerte nagy érdeklődéssel várt Lennox Lewis-Vitalij Klicsko profi nehézsúlyú ökölvívó mérkőzésre. A Boksz Világtanács döntése értelmében ugyanis az ukrán sztár a brit világbajnok elsőszámú kihívója, s az összecsapást legkésőbb október végéig meg kell rendezni.

Ruben Martinez, a WBC alelnöke Hamburgban bejelentette, hogy amennyiben Lewis előbb Mike Tyson ellen lép ringbe, akkor ennek a találkozónak a győztesével mérkőzik Klicsko a vb-övért.

Fél éves csúszás

A Lewis-Klicsko összecsapást eredetileg áprilisban rendezték volna meg, de a 37 éves címvédő menedzsmentje miatt félbeszakadtak a tárgyalások. Lewis ugyanis inkább Tysonnak adna visszavágót. A botrányairól is elhíresült amerikai bokszolót tavaly júniusban a nyolcadik menetben kiütötte.

A hamburgi Universum - amely Erdei Zsolt klubja is - a barátságtalan lépés után a WBC-hez fordult jogorvoslatért, így született meg a mostani határozat.

Lewist meg is foszthatják címétől

- Amennyiben Lewis nem áll ki, megfosztjuk címétől - mondta Martinez. - Ebben az esetben Klicsko a ranglistán második, amerikai Haszim Rahman ellen küzdhet meg a vb-övért.

Klaus-Peter Kohl, az Universum mérkőzésszervezője szerint ugyanakkor egyre kevésbé valószínű, hogy júniusban létrejön a Lewis-Tyson találkozó.

- Egy ilyen gála felvezetése hosszú folyamat, az amerikai televíziókban még csak utalás sem volt rá. Korábban Lewis is úgy nyilatkozott, hogy nem erőlteti a dolgot - mondta Kohl.