Kótai Kokó nyomába érhet

2003.06.20. 13:49
A nagyváltósúlyú magyar öklöző, Kótai Mihály a nem jegyzett WBF szervezetének legjobbja lehet. Kótai lenne Kokó után a profi boksz második magyar világbajnoka.
Február végén látott napvilágot a hír, miszerint a nagyváltósúlyú Kótai Mihály a WBF világbajnoki címéért öklözhet az angliai Manchesterben. Azóta az időpont megváltozott, Hamed meccse sem következik az övé után, és még csak nem is jegyzett szigetországi bokszolóval méri össze erejét az amatőrök között korábban bronzéremig jutó "Tornádó".

Oligovot nem ismeri az egyik legtekintélyesebb szaklap

Némi csalódást okozott, hogy az orosz Ahmed Oligov lesz a magyar öklöző ellenfele, akiről ugyan tudni lehet, hogy tizenhárom meccséből eddig kettőt veszített el, és hogy a WBC ifjúsági bajnoka volt, a www.boxrec.com szaklap azonban nem jegyzi meccseit.

Vagyis korántsem komoly bokszolóról lehet szó, annál is inkább, mert a világranglistán sem tüntetik fel a legjobb nyolcvanban. Ezen persze nem is lehet csodálkozni, mert a WBF a nyomába sem érhet a négy nagy boksz-szervezetnek, és igen nagy űr után következik - hatodikként talán.

Kótai eddig még nem kapott ki

Az eddig hibátlan mérleggel rendelkező - 23 győztes meccs van a háta mögött - Kótainak tehát igen nagy az esélye, hogy megszerezze a magyar profi ökölvívás második világbajnoki címét. (Az elsőt, ugye, Kovács István nyerte Münchenben a dominikai Diaz ellen.) Kokóhoz azzal a hasonlósággal, hogy egy gazdátlan övért verekszik, ugyanakkor azzal a különbséggel, hogy Kokó derekára legalább a negyedikként számontartott világszervezet, a WBO öve került.

Még nem rögzített pénzdíj?

A világbajnoki cím értékéről sokat elárul, hogy Kótai menedzsere, Veres László két héttel a találkozó előtt még nem tudta megnevezni, mekkora összeg jár versenyzőjének, ha nyer. Veresék szerint ettől függetlenül fontos az elsőség begyűjtése, mert rangot adhat Kótainak. Egy esetleges komoly címmeccset is elősegíthet.

Az RTL Klub csúsztatva, tíz óra után öt perctől közvetíti a gálát.