Klicsko anyja nem nézheti a fia meccsét

2003.06.20. 15:40
A nehézsúlyú világbajnoki címvédő Lennox Lewis rekordsúllyal mérlegelt, de az edzői szerint nincs rajta felesleg. Ukrán ellenfele, Vitalij Klicsko könnyebb volt, ám állítása szerint a ringben keményebb lesz, mint valaha. Az univerusmos öklöző meccsét édesanyja nem nézheti meg.
A magyar idő szerint vasárnap hajnali Lennox Lewis-Vitalij Klicsko profi nehézsúlyú ökölvívó világbajnoki címmérkőzés csütörtöki mérlegelését - csaknem négy kilóval - a brit címvédő "nyerte" ukrán riválisával szemben.

Ilyen nehezen még sohasem mérlegelt Lewis

A Boksz Világtanácsnál (WBC) és a Nemzetközi Bokszszervezetnél (IBO) is bajnok Lewis 115.42 kg-t nyomott, ami sajátos egyéni rekordnak számít. Eddigi 113.85 kg-os súlycsúcsát a 2001 áprilisában az amerikai Hasim Rahmantól elszenvedett veresége előtti mérésen produkálta. (Az ukrán kihívó 111.6 kg-mal mérlegelt a Los Angeles-i Staples Centerben sorra kerülő csatára.)

"Ez másfajta többletsúly, mint az akkori. Nem aggódom, mert nagyon jó formában van" - mondta edzője, Emanuel Stewart.

A fiatalabbik Klicsko kiütője is ott volt a mérlegelésen

Mindkét öklöző két méter feletti. "Még soha nem találkoztam olyan ellenféllel, aki ugyanolyan magas, mint én" - értékelt a címvédő Lewis a lélektani hadviselést is elkezdte a mérlegelésen - kezdésnek tíz percet késett -, hiszen barátját, a fiatalabbik Klicsko kiütőjét, Corrie Sanderst is meghívta. Emellett meglehetősen izgágán viselkedett a fotózáson is.

Klicsko csak annyit mondott, hogy az első adandó alkalomnál padlóra küldi riválisát. Klicsko-apuka a Bildnek elárulta, hogy ő megnézi kijevi otthonában a hajnali fél öttől kezdődő meccset, a feleségének azonban nem hagyja.

A találkozó előtti utolsó sajtótájékoztatón az angol klasszis magabiztosan kijelentette, hogy megeszi mindkét Klicskót - vacsorára.