Orsolya
7 °C
10 °C

Lewis megvédte világbajnoki címét

2003.06.22. 07:36
Lennox Lewis megtarthatta a WBA szervezet nehézsúlyú világbajnoki övét, miután technikai KO-val verte kihívóját, az ukrán Vitalij Klicskót. Az Universum öklözőjének a hetedik menet elkezdését - szemhéjának felrepedése miatt - már nem engedélyezte az orvos, pedig két ponttal vezetett. Sem Klicsko, sem a közönség nem értett egyet a döntéssel.
Tekintse meg fotóinkat
Fotó: EPA/BrendanMcdermid
A hosszas huzavona után Los Angelesben létrejött Lennox Lewis-Vitalij Klicsko nehézsúlyú bokszvilágbajnoki döntőn, ha nem is volt telt ház, több mint tizenkétezren voltak kíváncsiak az összecsapásra. Lewis még sohasem mérlegelt ilyen nehezen - 116 kiló volt -, négy kilóval nyomott többet, mint ukrán ellenfele. A szakemberek szerint ez nem volt jó előjel az angol számára, mert a Rahman elleni vesztes meccsén is némi súlyfelesleggel ment a ringbe.

Hatalmas, véres csata volt

Klicsko nagyon fogadkozott, és keményen állta is a sarat, az első pár menetben kemény és pontos egyeneseivel rendre meglepte Lewist. Ugyanakkor a címvédőt sem kellett félteni, így hatalmas csata alakult ki a ringben, igazi adok-kapok küzdelem.

Klicsko bal szemhéja azonban az egyik ütéstől a harmadik menetben felrepedt, a folytatásban egyre inkább vérzett, a hatodik menet után Moret mérkőzésvezető orvosi tanácsra úgy döntött, hogy nem szabad a hetedik három percet elkezdenie, és technikai KO-val véget vetett a mindvégig kiegyensúlyozott küzdelemnek.

Byrd ellen is sérülés miatt kapott ki Klicsko

Tekintse meg fotóinkat
Fotó: EPA/BrendanMcdermid
Klicsko hat menet után a három pontozóbíró összesítése alapján két ponttal, 58-56-ra vezetett Lewis ellen. Az idősebbik Klicsko eddigi egyetlen vesztes meccsét Berlinben szenvedte el, akkor is sérülés miatt kellett abbahagynia a találkozót, akkor az amerikai Chris Byrd volt az ellenfele.

KLicsko a meccset követően elmondta, hogy nem zavarta a sérülés, amit szerinte Lewis feje okozott. "Tudtam volna folytatni a harcot, meg is tudtam volna nyerni. A közönség reakciója meggyőző volt, ők is láthatták, hogy én voltam a bajnok" - jelentette ki. "Érthetetlen volt a bíró döntése" - tette hozzá.

Lewis nem zárkózik el a visszavágótól

Lewis úgy reagált Klicsko vádjára: "rosszul esik, hogy fejeléssel gyanúsít, mert öt különböző helyen vérzett az arca, ennyiszer pedig nem fejelhettem rá." Ugyanakkor kifejettte, ha megfizetik, akkor kész a visszavágóra, hogy megmutassa: a bal után Klicsko arcának jobbik felét is képes kidekorálni.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!