Klicsko: Lewis visszavágót ígért a ringben

2003.06.24. 12:15
A ringben vesztes a közvélemény szemében azonban nyertes Vitalij Klicsko két nappal a Lewis ellen vívott véres nehézsúlyú világbajnoki döntő után jól érzi magát. Három éves gyermeke ugyanolyan "belevaló ember" szeretne lenni, mint ő, Lewist viszont csak magánban tartja úriembernek.
"Már nincsenek fájdalmaim, a fogaim is megmaradtak" - kezdi visszaemlékezését a bulvárlapban az ukrán klasszis, akinek sebeit hatvan öltéssel kellett összevarrni. "Csak azt fájlalom, hogy a szájsérülésem miatt még egy darabig nem csókolhatom meg a feleségemet."

"Mi történt a szemeiddel, apa?"

Hazaérkezéséről a következőket mondta. "Fél nyolc tájékán értem Beverly Hills-ben bérelt házamba, engedve feleségem, Natalie akaratának, hogy együtt legyünk. Beszélgettünk egy keveset, aztán hirtelen ott termett mellettünk a hároméves kisfiam, Egor-Daniel. Rémülten azt kérdezte, mi történt a szemeimmel? Majd hozzátette: biztosan nagyon fájhat. Aztán megnyugtattam, hogy nem, mert az apja egy belevaló ember, és nem érez fájdalmat. Megdöbbenésemre azt felelte, hogy ő is belevaló ember akar lenni."

Folytathattuk volna

Klicsko cáfolta, hogy lidérces álmai lettek volna. Továbbra is kitart álláspontja mellett, hogy a sérülései Lewis fejelését követően alakultak ki, és hogy idejekorán véget vetett a mérkőzésvezető a küzdelemnek. (Lewis úgy védekezett, hogy öt különböző helyen nem fejelhette le.) "Tökéletesen láttam, felőlem folytathattuk volna még, és akkor megszerezhettem volna a világbajnoki övet" - mondta az ukrán sztár.

Szemtől-szemben még úriember

A sérülés miatt leléptetett bokszoló bízik a visszavágás lehetőségében: "Lennox még a ringben megígérte, hogy ad még egy esélyt, vagyis ha visszavágót akarok, akkor áll elébe. Kértem, hogy ismételje meg ezt a sajtótájékoztatón, ott azonban már visszakozott. Hiába, ő ilyen, úriemberként viselkedik szemtől-szemben, a nyilvánosság előtt viszont már nem."

Lewisban is maradandó nyomokat hagyott a meccs

"Biztos vagyok benne, hogy a nézők engem tartottak győztesnek, ők pedig biztosak lehetnek abban, hogy leszek én még világbajnok. Az sem lehet kétséges, hogy Lewisban maradandó nyomokat hagyott a meccs, és hogy egy-két ütésem megviselte" - összegzett Klicskó.