Klicsko edzője csalással vádaskodik

2003.06.25. 17:32
Hivatalos reklamációt fontolgat a Lennox Lewis elleni profi ökölvívó világbajnoki címmérkőzésen sérülés miatt leléptetett Vitalij Klicsko menedzsmentje. Az Universum kivizsgáltatná: hibázott-e a találkozó orvosa. Sdunek edző szerint nem hibázott: csalt.
"A videofelvételek alapján megvizsgáljuk, hogy mi vezetett az összecsapás beszüntetéséhez. Amennyiben úgy látjuk, hogy a találkozó orvosa hibát követett el, hivatalos tiltakozást fogalmazunk meg" - nyilatkozott a Sid német sporthírügynökségnek Christoph Rybarczyk szóvivő.

Sdunek: Jelzést kapott az orvos

Fél év szünet
Várhatóan féléves pihenőre kényszerül Vitalij Klicsko, akit sérülés miatt léptettek le vasárnap, a Lennox Lewis elleni profi ökölvívó világbajnoki címmérkőzésen.
Egy Los Angeles-i plasztikai sebész véleménye szerint az ukrán kihívó szeme körüli sebek 60-90 nap alatt gyógyulnak be. "A tökéletes regenerációhoz azonban legalább hat hónap kellene" - mondta Pearlman Hicks, aki az ütközetet követően 60 öltéssel varrta össze a vesztes arcát.

Fritz Sdunek, az ukrán öklöző edzője már ki is alakította saját véleményét: szerinte egyszerűen csalás történt. "Úgy vélem, az orvos kapott egy jelzést, s annak alapján cselekedett" - mondta.

Nem sok reményt fűznek a fellebbezéshez

A hamburgi Universum Box-Promotion szóvivője ugyanakkor jelezte, nem sok reményt fűznek az esetleges fellebbezéshez, egy visszavágó tető alá hozását azonban ezzel is elősegíthetik. Erre egyébként már csak azért is esély nyílik, mert a WBC és az IBO trónját megvédő brit bokszoló már a mérkőzés után kijelentette: hajlandó visszavágót adni riválisának.

Egyesek már az is tudni vélik, hogy a közvetítési joggal rendelkező HBO csatornának december 6. lenne az első megfelelő dátum. Klaus-Peter Kohl, a hamburgi klub vezetője pedig már arról álmodik, hogy a találkozóra Németországban, a gelsenkircheni AufSchalke arénában kerülhet majd sor.