Erdeiék meglepik Klicskót

2003.07.02. 13:01
Vitalij Klicsko klubja, az Universum vezetése továbbra is bízik a Lewis elleni visszavágóban, sőt Sdunek már az időpontot is megjelölte. Erdeiék egy transzparenssel ajándékozzák meg az ukrán nehézsúlyú klasszist.
Tíz nappal a vesztes világbajnoki döntőn után Vitalij Klicsko arcán már alig látszanak a forradások, de a felesége, Natalie nem tagadja, hogy férjének ehhez egyelőre sminkre is szüksége van. A Lewis elleni meccs után hatvan öltéssel varrták össze sebeit.

Kijevbe akarták vinni a vb-övet

Klicsko pénteken látogat haza hazájába, Ukrajnába, először találkozik szüleivel a Los Angeles-i ütközet óta. "Úgy terveztük, hogy most mutatom meg otthon a díszes világbajnoki övet, ám ez most elmarad" - magyarázta.

Klicsko mindössze egy napot tölt Kijevben, mert utána Hamburgba utazik, és a hétvégén találkozik először csapattársaival. Erdeiék egy transzparenssel fogadják majd: "a szurkolók szerint te vagy a legjobb!" - felirattal. (Erdei egyébként a július 12-i meccsére készül, az olasz Saiani ellen kockára teszi a WBO kisvilágbajnoki övét.)

30 millió dolláros bevételt remélnek a Jones-Lewis meccstől

A visszavágó lehetőségében továbbra is bízik az Universum vezetése - Klicsko Lewis a ringben megígérte a meccset -, Sdunek edző már az időpontot is megnevezte, szerinte decemberben már tökéletes állapotban lesz a minimum három hónapos kihagyásra kényszerülő Klicsko.

Az egyik legismertebb amerikai meccsszervező, Don King szerint a visszavágó összejöhet, de a piacon most egy Jones-Lewis meccsnek van igazán keletje, annál is inkább, mert 30 millió dolláros bevételről beszélnek. (A hatalmas összeg azonban azt is jelentheti, hogy nem sikerül megállapodnia a feleknek.) Don King úgy vélekedett, hogy Lewis egy igazán nagy bokszoló, de Klicsko - évek múltán - még nála is nagyobb lehet.