Decemberben lehet a Klicsko-Lewis visszavágó

2003.07.03. 12:09
A nehézsúlyú világbajnok, Lennox Lewis készen áll a Klicsko elleni visszavágóra. Legutóbbi meccsükön Klicsko vezetett, amikor a hatodik menet után leléptették.
Várhatóan decemberben rendezik meg a Lennox Lewis-Vitalij Klicsko nehézsúlyú ökölvívó világbajnoki címmérkőzés visszavágóját.

Lewis: készen állok a meccsre

"Egy független orvos vizsgálja meg Klicsko szemét, hogy biztosan bokszolhat-e. Ha igen, a magam részéről készen állok a második meccsre" - mondta a június 21-i, Los Angeles-i csata brit győztese, aki Klicsko elmondása szerint a ringben visszavágót ígért neki, a sajtótájékoztatóan azonban már visszakozott.

Sdunek szerint tökéletesen felkészült lesz Klicsko

A hatodik menet után leléptetett ukrán kihívó - akinek hatvan öltéssel varrták össze a sebeit - sem látja akadályát az újabb találkozónak. "Alaposan átnézték az arcomat, és az orvosok szerint három hónap múlva már megkezdhetem a felkészülést" - fejtegette. A Bild értesülései szerint minimális sminkre van már csak szüksége. Edzője, Fritz Sdunek szerint december elejére már tökéletesen felkészíthető tanítványa.

Az elmúlt négy év legnézettebb meccse volt

A visszavágót várhatóan december 6-án rendezik, ezt az időpontot már lefoglalta a közvetítési jogokat birtokló HBO tévécsatorna. A sportigazgató, Kerry Davis közvetlenül az első meccs után azt mondta, hogy a visszavágóra még nagyobb érdeklődés várható, pedig már a los angelesi összecsapás is az elmúlt négy év legnézettebb nehézsúlyú címmeccse volt (kétszer nagyobb nézettséget ért el, mint Jones és Ruiz mérkőzése).