Lewis idén nem áll ki Klicsko ellen

2003.08.04. 19:45
Klicsko menedzsere úgy fogalmazott, hogy a címvédő Lewis azért mondta vissza a decemberi összecsapást, mert nincs elég ideje a felkészülésre.
Idén már biztosan nem kerül sor a Lennox Lewis-Vitalij Klicsko visszavágóra a Boksz Világtanács (WBC) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) nehézsúlyú világbajnoki címéért.

New Yorkban lett volna a találkozó

Korábban már - december hatodikára - kijelölték a visszavágó időpontját, az HBO sugalmazására. A tévécsatorna ugyanis a rekordbevétel reményében mindenképpen közvetíteni akarta az összecsapást. Az első meccs is csúcsnézettséget hozott.

Az ukrán óriás menedzsere, Klaus-Peter Kohl úgy fogalmazott, hogy a brit bajnok azért nem vállalta a fellépést, mert nem lenne elég ideje felkészülésre. (Az első meccsre is jelentősnek mondható túlsúllyal állt ki a címvédő.) A várva várt ütközetnek a New York-i Madison Square Garden adott volna otthont.

A hatodik menetben lett vége az első meccsnek

A két világsztár június 21-én találkozott a Los Angeles-i Staples Centerben, s a hatodik menet után a bíró nem engedte tovább harcolni az erősen vérző - később hatvan öltéssel kellett összevarrni az arcát -, s a pontozóknál két ponttal jobban álló Klicskót. Szakemberek szerint egyértelmű hiba volt leléptetni az ukránt, hiszen mindvégig ő irányított.