Erdei tizenkét menet után nyerte világbajnoki meccsét

2003.09.07. 00:50
Erdei Zsolt profi karrierje tizenhetedik meccsét is megnyerte, így megvédte a WBO interkontinentális világbajnoki címét. Erdei a spanyol Perez ellen pontozásos győzelmet aratott, és életében először bokszolt tizenkét menetet.
A félnehézsúlyú Erdei Zsolt - több mint 79 kilóval mérlegelt - negyedik alkalommal tette kockára, tavaly Debrecenben kivívott WBO kisvilágbajnoki címét. Ellenfele Dariusz Michalczewski valamint az ő edzőpartnere, Juan Nelongo Perez volt. A spanyol Perez eddigi húsz meccséből tizenötöt nyert meg, négyszer veszített, egy ízben pedig döntetlent ért el.

Mivel tizenegy hónapja nem lépett ringbe, nagyon várta már az Erdei elleni fellépést, és a magas fekete öklöző nem is okozott csalódást. Jól bírta az ütéseket, és igazán nagy küzdelemre kényszerítette Madárt.

Az Universum versenyzője az első menettől kezdve hatalmas iramot diktált, és rengeteget ütött. Érezte a meccs ritmusát, és ha nem is fölényesen, de az első tíz menetben ő uralkodott. Az utolsó kettőben azonban olykor meleg pillanatokat kellett átélnie, mert némiképp elfáradt, Perez pedig jobban beosztotta az erejét.

Győzelme ennek ellenére nem forgott veszélyben, és tizenhetedik meccsén is diadalmaskodott. Mindhárom pontozóbíró őt látta jobbnak. A meccs egyébként nagyon sportszerű volt, hiszen az utolsó három percben, amikor egy összefejelés után Perez padlóra került, átmeneti "fetrengés" után felállt, és folytatta a küzdelmet. Erdei először bunyózott tizenkét meneten keresztül.