Erdei: Életemben nem voltam ilyen kimerült

2003.09.08. 13:30
Erdei Zsolt két nappal a spanyol Juan Nelongo Perez elleni kisvilágbajnoki címmeccs után nyilatkozott az Indexnek fáradtságról, cigányzenéről és a világbajnoki címről.
"Katasztrófa volt amit az utolsó két menetben produkáltam, de úgy elfáradtam, hogy még életemben nem éreztem ilyen kimerültnek magam" - emlékezett vissza a szombati Juan Nelongo Perez elleni kisvilágbajnoki címmeccsére Erdei Zsolt. Madár elmondása szerint nem jól gazdálkodott az erejével, ez vezethetett ahhoz, hogy a találkozó végére szinte elájult.

Az Index érdeklődésére válaszolva elmondta: Érezte, hogy a tizedik menetet követően nincs erő az ütéseiben, így lábmunkával és fogással próbálta hatástalanítani a spanyol próbálkozásait. Úgy érzi megérte kockáztatni és nem félt, hogy az utolsó menetekben látott "utcai bunyóban" betalál egy "parasztlengő".

Tisztázott kérdések - cigányzenével

Az utolsó menetben látott jelenetekhez - Perez összeesett, mint akit lefejeltek - kapcsolódóan elmondta: "A meccs utáni banketten tisztáztuk az esetet, nincs harag, még cigányzenére is megtanítottam táncolni" - elevenítette fel szombat éjszakáját a magyar öklöző.

Arra a felvetésre, miszerint már korábban szüksége lett volna ilyen erősségű ellenfélre és ilyen hosszúságú meccsre így reagált: "Az Universum mögött hatalmas tapasztalat áll, és az ő véleményük szerint, még senki nem tartott olyan előkelő helyen tizenhat meccs után a WBO-nál, mint én. A jelenleg elfoglalt negyedik helyem alapján jövőre akár már vb-címért bokszolhatok".

Világbajnoki címmeccs, akár Magyarországon

Tegyük hozzá, a WBO-nál csak akkor nyílik lehetősége világbajnoki címért öklöznie, ha a szintén Universumos Michalczewski kikap, vagy befejezi sportolói karrierjét és megüresedik a cím. Erdei véleménye szerint a lengyel bokszoló talán már jövőre abbahagyja, de saját tapasztalatából tudja, nem olyan könnyű felhagyni a profi boksszal.

Amennyiben a Tigris a folytatás mellett dönt, úgy egy másik világszervezetnél kell megpróbálkozni, de miután a WBO-nál lett a legjobban felfuttatva, itt lehet a legkorábban esélye címmérkőzésre. A jövőbeli magyarországi fellépéséről így vélekedett: "Álmaim álma lenne a Budapest Sportarénában vívni életem első világbajnoki címmeccsét, de tudom, ez hatalmas szervezési munkával járna. Abban az esetben viszont az sem érdekelne melyik szervezetnél."