Kikapott Kótai Mihály

2003.09.20. 20:16
A két világbajnoki címmeccs közötti felhozó mérkőzésen váratlan vereséget szenvedett Kótai Mihály a WBF nagyváltósúlyú világbajnoka. A magyar öklözőt a zimbabwei Fari Musiyiwa győzte le 59-56 arányú pontozással.
A profik között eddig hibátlan mérleggel rendelkező Kótai Mihály június 21-én Manchesterben, tizenkét menetes összecsapáson az orosz Ahmed Oligov elleni győzelemmel megszerezte a WBF nagyváltósúlyú világbajnoki övét. Ezt október közepén szintén az angol városban védheti meg, egy jelenleg még ismeretlen ellenféllel szemben.

Az amatőrök között Eb-bronzig jutó, 26 éves Kótai szombaton, a két találkozó között egy felkészülési mérkőzésnek tervezett összecsapáson Nottinghamben, egy gála keretében a zimbabwei Fari Musiyiwa ellen mérkőzött. Ez volt a magyar bokszoló jubileumi, 25. összecsapása a profik táborában.

Az eddig 24 győzelemmel büszkélkedhető magyar öklözőnek nem sikerült túl jól az ünnepi meccse, hiszen tíz centivel magasabb ellenfele - aki az előző napi mérlegelésen meg sem jelent - végig aktívabb és jobb volt. Ezt a mérkőzésvezető is így látta és 59-56-os aránnyal a zimbabweit hozta ki győztesnek.

Musiyiwa a hat menet alatt sokkal többször talált be tisztán, és védekezése is hatékonyabb volt, a magyar bokszoló így sokszor csak a levegőt találta el. Kótai saját bevallása szerint négy hetet készült a találkozóra, és biztos volt újabb, jubileumi győzelmében.