Elmarad Kótai októberi címvédő meccse

2003.09.23. 11:23
Mégsem védi meg októberben WBF világbajnoki címét a hétvégén meglepő vereséget szenvedő Kótai Mihály, hanem az eredetileg tervezett címmeccs időpontjában hat menetes felhozó meccsen lép ringbe. "Misit újra fel kell építeni, leginkább lelkileg. Nem az a fontos, hogy címmeccset vívjon, hanem hogy világbajnok maradjon" - nyilatkozta az Indexnek Veres László, a magyar öklöző menedzsere.
A profik között eddig 24 győzelemmel bíró Kótai szombaton 59-56 arányú pontozásos vereséget szenvedett a zimbabwei Fari Musiyiwa ellenében. A magyar öklöző pályafutása egyik leggyengébb teljesítményét nyújtotta a nottinghami gálán. A 26 esztendős bokszoló menedzsmentje még nem tudja a gyenge teljesítmény okait, de biztosak benne, hogy az október 18-ai gálán sokkal jobb formában lesz.

Veres is értetlenül áll a szombat este történtek előtt. "Hiába töltöttem szinte az egész hétfői napot Misivel, nem tudtunk rájönni, mi volt az oka roppant gyenge teljesítményének. Nem szeretnék közhelyeket mondani, - bár szerintem nem kapott ki Misi - de a visszafogott teljesítmény oka lehet mélyebb lelki probléma, vagy kint érhette váratlan sokk, igazából nem tudjuk még az okát".

"Jól jellemzi a találkozón mutatott teljesítményét, hogy sérülését is egy olyan szituációban szerezte, amit kezdő bokszolók szoktak elkövetni, hiszen egy túlütött balhorog után magára húzta ellenfelét. Musiyiwa egyébként is jól védekezett, míg Misinek mindig mozgásban kell lennie, mert ha nem mozog, csak áll, mint az Eiffel-torony nem tud támadni. Most azonban alig mozgott" - értékelt Veres.

A menedzser szerint Kótai már a héten edzésbe áll, dacos és elszánt. Véleménye szerint Kótai nem gyáva bokszoló, és tudja jól, hogy az októberi meccsen sok múlik, hiszen ott akár az is eldőlhet, hogy hol a helye a világ ökölvívásában. "A szombati vereséggel ranglista helyeket és komoly lehetőségeket vesztettünk, de tudni kell, ezt együtt rontottuk el" - mondta Veres.