Kótai újabb komolytalan ellenfele

2003.10.14. 11:33
"Nem az a fontos, hogy címmeccset vívjon, hanem hogy világbajnok maradjon" - mondta Kótai Mihályról, a szeptemberben elveszített felkészülési mérkőzése után menedzsere, Veres László. Az októberre tervezett címmeccs elmarad, viszont a győzelem boritékolható. Ehhez olyan ellenfél kell, mint a szombatra szervezett, teljesen ismeretlen Joszef Brayer.
Egy hónappal kínos veresége után ismét szorítóba lép Kótai Mihály. A júniusban a WBF nagyváltósúlyú világbajnoki övét megszerző magyar ökölvívó szeptemberben, jubileumi 25. összecsapásán kikapott a zimbabwei Fari Musiyiwától. A vereség átalakította a bokszoló további programját és menedzsmentjét.

Az októberre tervezett címmeccset villámgyorsan lemondták, helyette csak egy hatmenetes felhozó meccs lesz. "Nem az a fontos, hogy címmeccset vívjon, hanem hogy világbajnok maradjon" - mondta a váltásról Kótai menedzsere.

Egy nappal később az is biztossá vált, hogy Kótait a továbbiakban nem Theo Kerekesch készíti fel. A korábban zseniális szakembernek beharangozott Kerekeschről hét hónapnyi együttlét után kiderült, hogy nehéz vele együtt dolgozni, a felkészülés közben kommunikációs problémák merültek fel.

Hamarosan az ír Gery Storey-t nevezték ki trénernek. Az ír legendával nyilván nem lesznek nyelvi nehézségek és Storey jobban ismeri az angol körülményeket, ellenfeleket is. Ez azért is fontos, mert Kótai többnyire Angliában vívja mérkőzéseit.

Kóta a hétvégén viszont egy osztrák bokszolóval mérkőzik. Az Európa-bajnoki bronzérmes ökölvívó legújabb ellenfele osztrák Box-Team Vienna színeiben versenyző 35 esztendős Joszef Brayer lesz, aki kifejezetten távol áll az európai élmezőnytől.

Brayer 1996 áprilisában vívta első profi mérkőzését, ám eddig mindössze tizennyolc összecsapáson szerepelt. Ezekből tizenkétszer hagyta el győztesen a ringet (hétszer K. O.-val diadalmaskodott) hatszor pedig veszített. Legutóbb tavaly novemberben vívott hivatalos meccset.