Rácz: Kokó túljátszotta szerepét

2003.10.29. 14:24
"A sportág megcsúfolásának" tekínti az Indexnek korábban nyilatkozó Kovács Kokó István a hétvégi Csonttörő Nagy János - Chacon bokszmérkőzés eredményét. Az Indexnek adott interjújában erre is reagáló Rácz Félix, a bírói döntéssel győztes Nagy János menedzsere szerint viszont Kokó túljátszotta szerepét, és egyébként is "egyre inkább szeretne egy szeletet a médiának nevezett tortából". Interjú.
Index: Mi a vélemény Nagy János hétvégi győzelmének visszhangjáról?

- Sajnos vannak emberek, akik bármikor, bármi történik, elégedetlenek. Ha Jani pontozással győzött volna, azt mondják, le van vajazva, ha meg kiütötte volna Chacónt, azt hogy bunda.

Index: Kovács István, a találkozó ellenőre szerint, nem a magyar öklöző vezetett a mérkőzés befejezésekor.

- Hiába tartom Kokót minden idők két legjobb magyar bokszolója között számon, úgy gondolom, ő is tévedhet. De egyébként ebben az esetben nem az ő, hanem a három pontozó bíró véleménye számít. Egyébként úgy érzem, Kokó kicsit túljátszotta szerepét. Nagyon úgy tűnik, egyre inkább szeretne egy szeletet a médiának nevezett tortából.

Index: Mi a véleménye a mérkőzést vezető Axel Zielke teljesítményéről?

- Úgy érzem, olyan nagyot nem hibázott, hiszen a szabályok szerint, amikor valaki a földre kerül, vagy számolni kell, vagy - mint ez esetben is történt - jelezni kell az öt perc várakozási időt. A legnagyobb hibája az volt, hogy hezitált, nem tudott azonnal reagálni az eseményekre. Egyébként a profik között számtalan hasonló eset előfordult, többnyire hasonló befejezéssel.

Index: Kokó az Indexnek úgy nyilatkozott, hogy akár újra is játszhatják a találkozót semleges pályán.

- Aki egy kicsit is ért az ökölvíváshoz, az tudja, hogy ez hülyeség. Melyik menedzsernek lenne érdeke egy semleges környezetben lejátszandó mérkőzés? Kit érdekelne a Nagy-Chacón meccs, mondjuk Németországban vagy Kolumbiában? Ismétlés nem, de visszavágó elképzelhető.

Index: Sokáig titok volt, Nagy mennyit kapott a találkozóért.

- Nemrég hoztuk nyilvánosságra, Nagy János a szolnoki fellépéséért 3 millió forintot, valamint a mérkőzés reklámaiból befolyó összeget kapta, míg ellenfele 10 milliót. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a találkozó előtt Chacón a WBO ranglistáján a 3., míg Nagy a 13. volt.

Index: Rövidtávon mi lehet Nagy János reális célja?

- Reálisan nézve jelenleg még nem érett meg egy világbajnoki címmeccsre. Az elkövetkezendő napokban pihenni fog, mert a találkozó testileg és lelkileg is kimerítette. Az idei célkitűzésünket elértük, Jani következő összecsapása év végén, vagy jövő év elején várható. Ha pályája továbbra is így ível felfelé, jövő év végére elérhet egy olyan szintet, hogy konkrétan beszélhetünk világbajnoki címmeccsről.