Megegyezett Csonttörő és Chacon

2003.11.07. 09:51
Hivatalosan csak délután jelentik be a Boksz Világszervezet (WBO) döntését az október 25-én botrányos körülmények között véget ért Nagy Csonttörő János - Chacón profi bokszmérkőzésről, de a Tv2 helyszínen tartozkodó tudosítójának jelentése szerint már tudni lehet: a két bokszoló menedzsmentje megegyezett, hogy a szolnoki meccs eredményét helyben hagyják, viszont nem veszik figyelembe a világranglista helyezéseknél.
Megegyezett Nagy Csonttörő János és Juan Pablo Chacon menedzsere a floridai békítőtárgyaláson, így az argentínok nem óvnak - jelentette a Tv2 helyszíni tudósítója.

A két ökölvívó október 25-i címmérkőzésén a játékvezető ugyan Nagy Jánost hirdette ki győztesnek, de Chacon szerint szándékos mélyütésért le kellett volna léptetni a magyar bokszolót. A meccs után az argentinok azonnal a WBO-hoz fordultak, és Kovács Koko István, a mérkőzés hivatalos ellenőre is a "sportág megcsúfolásáról" beszélt.

A WBO békítőtárgyalásra Miamiba hívta a feleket, ahol a kiszivárogtatott információk szerint gyorsan megegyezett a két menedzsment. A megállapodás részleteiről egyelőre csak annyit tudni, hogy Chacon megtarthatja a mérkőzés előtti 3. helyét a világranglistán, míg Nagy János a 3. helyett az 5-6. pozícióba kerül. (A Chacon elleni meccs előtt Nagy csupán a 13. helyen állt). A mérkőzés eredménye alapján a két bokszolónak a ranglistán helyet kellett volna cserélnie azaz Chacon a 13. helyre esett volna vissza.

Ha a megállapodást a szövetség is jóváhagyja, akkor az argentínok eltekintenek az óvástól.