Árpád
-1 °C
9 °C

Erdei se tudja kivel bokszolhat

2003.11.21. 11:54
Hiába adott az Universum szóbeli ígéretet Erdei Zsolt menedzsmentjének, mégsem jöhet létre a magyar öklöző vb-címmeccse Budapesten. Ha össze is jön az Erdei-Gonzalez összecsapás, minden bizonnyal Kalsruhéban.
Erdei Zsolt az elmúlt szombaton villámgyors kiütéses győzelmet aratott a francia Serdjane ellen, megszerezve tizennyolcadik győzelmét a profik között. Akkor még úgy tűnt, a magyar öklöző a következő mérkőzését Budapesten a mexikói Gonzalez ellen vívhatja a WBO világbajnoki övéért. Esélyeit rontotta, hogy a visszatérés mellett döntő Michalczewski is bejelentette: Gonzalez ellen akar revansot venni.

Úgy tűnt, az Universum a magyart favorizálja, hiszen Dámossy Zsoltnak, Erdei menedzserének szóbeli ígéretet tettek a magyarországi vb-meccsre. A ZDF azonban bekavart. A német tévétársaság ugyanis nem Erdei január 17-re, Budapestre tervezett első címmeccsét, inkább a német Ulrich egyik találkozóját akarják adni.

Michalczewski marad a WBO-nál
Dariusz Michalczewski mindenképpen egy címmeccsel akart visszatérni. Sokáig úgy tűnt a WBA égisze alá tartozó világbajnoki címmérkőzésen tér vissza az olasz Silvio Branco ellen, de a profibox. hu internetes oldal szerint az olasz bokszoló inkább a jóval gyengébb, volt cirkálósúlyú WBA világbajnok francia Fabrice Tiozzo ellen küzd meg.

Ennek ellenére a címmeccs még létre jöhet, csak éppen Kalsruhében. Ez azonban már az Universumon múlik, kit küld a Tigristől elvett övért a mexikói ellen. Erdei esélyeit növelheti, hogy az Universum hivatalos honlapján megszavaztatták a bokszrajongókat, kit tartanak a klub legjobb félnehézsúlyú bokszolójának. Itt a jelenlegi állás szerint a toronymagasan vezető Michalczewski (67 százalék) mögött Erdei található (31 százalék), míg Ulrich mindössze a szavazatok 2 százalékát gyűjtötte.

Az olimpiai bronzérmes ökölvívó az Index érdeklődésére elmondta: pályafutására nincs nagy befolyással, hogy Michalczewski esetleg a WBO kötelékében bokszol. Erdei még most is úgy tudja január közepén Kalsruhéban vív meg Gonzalezzel a vb-címért, de jelen pillanatban fogalma sincs hogy állnak a tárgyalások.

"Ulrichnál sokkal jobbnak tartom magam, de a németeket ismerve nem meglepő ez a döntés. Ha magyar klubról lenne szó, mi is a hazai versenyző mellett döntöttünk volna. Egyébként nem is nagyon érdekel az egész, nem is akarom magam idegesíteni ezzel a témával, nekem az a fontos, minél előbb bokszoljak a vb-címért." - mondta Erdei.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!