Judit
-2 °C
8 °C

Erdei januárban világbajnok lehet

2003.11.25. 17:16
Az amatőrök között '97-ben világbajnok címig jutó Erdei Zsolt januárban a profik között is világbajnok lehet. A félnehézsúlyú magyar öklöző a Michalczewskit verő González ellen szerezheti meg a WBO övét.
Julio Cesar González október 18-án megosztott pontozással győzte le a WBO világbajnokát, Dariusz Michalczewskit. A lengyel származású bajnok klubja, az Universum szerződésében szerepelt egy visszavágó lehetősége, amit most már biztosan Erdei Zsolt kap meg, január 17-én, Karlsruhéban.

Nem Erdeié lesz a főmeccs

A múlt héten még úgy tűnt, hogy az Universummal szerződésben álló német televíziós csatorna, a ZDF nem Erdeit, hanem a német Thomas Ulrichot favorizálja González kihívójaként. A német csatorna leginkább a budapesti rendezés ellen emelt kifogást. A klub azonban úgy döntött, hogy mégis Erdei kapja meg a lehetőséget. (Ezzel eleget tett a szurkolók óhajának is, akik Erdeit sokkal felkészültebb bunyósnak tartják, mint Ulrichot.)

A profibox úgy tudja: hétfő este fogadta el a ZDF az Universum kérését, így minden akadály elhárult a január tizenhetedikei karlsruhei összecsapás elől. A fő meccs ettől függetlenül nem Erdeié lesz, hanem Regina Halmiché.

Kár, hogy nem Budapest

A sydneyi olimpia bronzérmese az Index érdeklődésére megerősítette az információt. "Nem ért váratlanul a hír, mert én már a legutóbbi meccsem óta úgy készülök, úgy élek, hogy januárban világbajnoki meccset vívhatok. Annyi történt csupán, hogy ez mától hivatalos" - jelentette ki.

A tizennyolc győztes meccsen túllévő Erdei elárulta, hogy szerdától Németországba folytatja a felkészülését, és kicsit bánkódik, hogy nem Budapesten mérkőzhet meg a mexikói bajnokkal. "A sors így akarta" - jegyezte meg.

Ismerem González erényeit és gyengeségeit

Mint mondta, még sohasem járt Karlsruhéban, de azon lesz, hogy a város emlékeztesse élete egyik legnagyobb sikerére. "Ismerem González erősségét és gyengeségeit, nem vagyok kétségbeesve, vissza akarom szerezni Dariusz övét."

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.