Erdei januárban világbajnok lehet

2003.11.25. 17:16
Az amatőrök között '97-ben világbajnok címig jutó Erdei Zsolt januárban a profik között is világbajnok lehet. A félnehézsúlyú magyar öklöző a Michalczewskit verő González ellen szerezheti meg a WBO övét.
Julio Cesar González október 18-án megosztott pontozással győzte le a WBO világbajnokát, Dariusz Michalczewskit. A lengyel származású bajnok klubja, az Universum szerződésében szerepelt egy visszavágó lehetősége, amit most már biztosan Erdei Zsolt kap meg, január 17-én, Karlsruhéban.

Nem Erdeié lesz a főmeccs

A múlt héten még úgy tűnt, hogy az Universummal szerződésben álló német televíziós csatorna, a ZDF nem Erdeit, hanem a német Thomas Ulrichot favorizálja González kihívójaként. A német csatorna leginkább a budapesti rendezés ellen emelt kifogást. A klub azonban úgy döntött, hogy mégis Erdei kapja meg a lehetőséget. (Ezzel eleget tett a szurkolók óhajának is, akik Erdeit sokkal felkészültebb bunyósnak tartják, mint Ulrichot.)

A profibox úgy tudja: hétfő este fogadta el a ZDF az Universum kérését, így minden akadály elhárult a január tizenhetedikei karlsruhei összecsapás elől. A fő meccs ettől függetlenül nem Erdeié lesz, hanem Regina Halmiché.

Kár, hogy nem Budapest

A sydneyi olimpia bronzérmese az Index érdeklődésére megerősítette az információt. "Nem ért váratlanul a hír, mert én már a legutóbbi meccsem óta úgy készülök, úgy élek, hogy januárban világbajnoki meccset vívhatok. Annyi történt csupán, hogy ez mától hivatalos" - jelentette ki.

A tizennyolc győztes meccsen túllévő Erdei elárulta, hogy szerdától Németországba folytatja a felkészülését, és kicsit bánkódik, hogy nem Budapesten mérkőzhet meg a mexikói bajnokkal. "A sors így akarta" - jegyezte meg.

Ismerem González erényeit és gyengeségeit

Mint mondta, még sohasem járt Karlsruhéban, de azon lesz, hogy a város emlékeztesse élete egyik legnagyobb sikerére. "Ismerem González erősségét és gyengeségeit, nem vagyok kétségbeesve, vissza akarom szerezni Dariusz övét."