Klicskóék: Eljön még egyszer a mi időnk

2003.12.01. 15:20
Vitalij Klicsko a hétvégén a kanadai Kirk Johnson ellen, testvére, Vlagyimir eg yhéttel később az amerikai Danell Nicholson ellen a lép ringbe. Mindketten az Egyesült Államokban készülnek fel Fritz Sdunekkel, és jövőre mindketten világbajnokok akarnak lenni. "Eljön még egyszer a mi időnk" - nyilatkozták magabiztosan.
A Bild am Sonntag Los Angelesben készített interjút a hat hete Amerikában készülő ukrán származású testvérpárral. Vitalijtól elsőként legutóbbi meccséről, a Lennox Lewis elleni vereségéről kérdezősködtek.

Kár, hogy a Lewis elleni visszavágó nem jött össze

"Úgy gondolom, hogy fontos meccs volt a Lennox elleni júniusi összecsapás, mert az amerikai szurkolók megszerettek, engem tartottak győztesnek. A mostani meccsem is annak köszönhetően jöhetett össze. Kár, hogy ez nem a visszavágó lett, de Johnson ellen is a legjobb formámat kell hoznom a győzelemért" - értékelt.

Johnson mindhárom nagy szervezet, a WBA, a WBC és az IBF világranglistán is a nyolcadik, míg Klicsko egy első, egy második és egy hatodik hellyel büszkélkedhet.

Felesége segítette a kudarc feldolgozásában

Klicsko elárulta, hogy a feleségének elévülhetetlen érdemei vannak a vereség feldolgozásában (a Lewis elleni mérkőzés után hatvan öltéssel varrták össze az ukrán bokszoló arcát). "Egy pár csókkal mindig kiengesztelt, amikor látta rajtam, hogy emésztem magam" - emlékezett vissza.

Vitalij hozzátette, hogy neki - a két német futballistával Simakkal és Deislerrel szemben - nem kellett pszichoterápiára járnia a kudarc feldolgozásához. "Fizikailag és pszichikailag is tökéletesen felkészültem a Madison Square Garden-beli ütközetre." Az idősebbik Klicsko még mindig egy Tyson elleni meccset tartana élete álmának, de azt hiszi, hogy ez már aligha fog létrejönni.

Túl élete legnagyobb pofonján

A fiatalabbnak, Vlagyimirnek nincs konkrét ellenfél-álma, arról viszont szokott álmodozni, testvérével együtt újra világbajnoki övet birtokolnak. "Jövőre eljöhet az ideje, hogy visszaszerezzük, amit elveszítettünk. Még nem járt le a mi időnk" - mondta.

Megemlítette, hogy élete legnagyobb pofonjait Corrie Sanderstől kapta, amikor 207 másodperc alatt négyszer is padlóra került . "Olyan hibát még egyszer nem követek el, sokat tanultam belőle" - jegyezte meg. (Nem véletlenül kért elnézést rajongóitól.) Sanderstől amúgy elveszik a világbajnoki övet, mert nem állt ki kötelező kihívója ellen.

Látványos győzelemben bízva

Vlagyimir Klicsko az amerikai Danell Nicholson ellen bokszol december 13-án, Kielben. Mivel riválisa nem viszonylag ismeretlen, nem lehet más célja, mint egy látványos, önbizalom-növelő győzelem. De nem olyan, mint legutóbbi mexikói ellenfele ellen, amikor a közönség korántsem örült vele együtt felhőtlenül az első menetbeli sikernek.