Tyson kiállna bármelyik Klicsko ellen

2003.12.08. 13:33
Kirk Johnson ellen aratott győzelmee után minden eddiginél hiresebb ellenfél jelentkezett be Vitalij Klicskonál. Mike Tyson ugyan azt sem tudta melyik Klicskot látja, de akármelyikük ellen hajlandó kiállni.
Szombaton az ukrán Vitalij Klicsko az előzetes várakozásoknál gyorsabban, mindössze öt perc alatt kiütötte a kanadai Kirk Johnsont. Az igazi meglepetés azonban a találkozót követő sajtótájékoztatón volt, ahol megjelent Mike Tyson és kijelentette, hajlandó lenne kiállni bármelyik Klicsko ellen.

Miért, nem ikrek?

A profibox című honlap szerint minden idők legfiatalabb nehézsúlyú világbajnoka lemaradt magáról a mérkőzésről, mert dugóba keveredett. Mint elmondta látta Klicskot a McCline elleni összecsapáson, és miután remek erőben érzi magát, megfelelő ajánlat esetén szívesen kiállna ellene. Miután egy újságíró figyelmeztette, hogy McCline ellen a fiatal Vlagyimir bokszolt és nem Vitalij, Tyson csak ennyit mondott: Miért, nem ikrek?

Klicsko azonban nem Tyson, hanem Lennox Lewis ellen szeretne ringbe lépni és visszavágni a vitatható körülmények között elszenvedett vereségéért. Most viszont kijelentette, hogy ha a Lewis elleni találkozó nem jön létre, hajlandó kiállni 'Iron Mike" ellen.

Roy Jones is Tysont akarja

Tyson ugyanakkor köztudottan komoly anyagi válsággal küzd, ezért nem régiben még egy K1 mérkőzést is bevállalt. Roy Jones Jr. - aki jelenleg az IBO félnehézsúlyú és a WBA nehézsúlyú bajnoki övét is birtokolja - szintén egy Tyson elleni slágermeccsel szeretné befejezni pályafutását.