Csonttörő bolgár világbajnokkal mérkőzik

2003.12.24. 13:47
Az argentin Chacón botrányos körülmények között győzelmet arató Csonttörő Nagy János februárban védheti meg a WBO kisvilágbajnoki címét a nagypehelysúlyban. A Kirkorov ellen a WBA-övet is megszerezheti.
Az október huszonötödikén Szolnokon győztes Csonttörő Nagy János közel négyhónapos kihagyás után február közepén, várhatóan Tapolcán tér vissza a ringbe. Menedzsere, Rácz Félix igyekezett minél rangosabb mérkőzést lekötni a világranglistán - a Chacón elleni sikernek köszönhetően - előrelépő pártfogoltjának, és még Karácsony előtt sikerült is neki. Illetve: a világszövetség hivatalosan is kijelölte kihívóját.

Nagy következő ellenfele ugyanis a bolgár Kirkov Kirkorov lesz, aki az amatőrök között Európa- és világbajnoki aranyéremmel rendelkezik. Profiként '93-ban mutatkozott be, és az első néhány évben úgy tűnt, hogy ebben a műfajban is a csúcsra érhet, az elmúlt három évben azonban sorra gyűjtötte vereségeit, szám szerint ötöt. A 35 éves versenyző emellett huszonkilenc győzelemmel büszkélkedhet.

A tervek szerint a tapolcai összecsapáson Nagy nemcsak a WBO nagypehelysúlyú kisvilágbajnoki övét teszi kockára, hanem a WBA betöltetlen interkontinentális bajnoki címéért is ringbe száll.